Първият в Гърция подводен граждански брак беше сключен в понеделник

...
Първият в Гърция подводен граждански брак беше сключен в понеделник
Коментари Харесай

Подводна сватба: Младоженци си размениха клетви за вечна любов на дъното на морето край Алонисос

Първият в Гърция подводен цивилен брак беше подписан в понеделник на егейския остров Алонисос по самодейност на локалната община, заяви АНА-МПА.

Младоженците Петрос и Мирто си размениха обети за безконечна обич и честност на вълшебното дъно на морето край Алонисос. Бракосъчетанието на двойката извърши кметът на Алонисос Петрос Вафинис , който е получил тапия за гмуркач, с цел да може да прави церемониите под синьозелените води на острова.

На брачната гала на дъното на морето участваха двамата кумове , председателката на комисията по туризъм в Алонисос Мария Агалу, която се зае и с организацията на сватбата, както и трима инструктори по гмуркане.
 
Takes Place off Greece’s
— Greek Reporter (@GreekReporter)

При церемонията бяха спазени прецизно всички процедури на гражданския брак ч рез потреблението на специфични влагозащитени повърхности, а след размяната на клетвите младоженците за малко смъкнаха маските си, с цел да си разменят първата брачна целувка.

Брачната гала беше излъчена онлайн на огромен екран на брега, с цел да бъде проследена от гостите на сватбата, както и отдалечено от тези, които не бяха съумели да участват персонално.

" Неописуеми са страстите, които те превземат на дъното по време на брачната гала. При идеалните условия на мира, които предлага подводната природа, времето стопира и този момент принадлежи единствено на двойката ", сподели кметът след церемонията.

Общината насочи поканата за подписване на подводни бракове през лятото на Деня на св. Валентин, 14 февруари.
 

— ANA-MPA news (@amna_newseng)

Алонисос се развива като дестинация за гмуркане от интернационален мащаб и тази година е привлякъл стотици гмуркачи от целия свят. Заетостта на леглата през август е достигнала до 100 %, а туристическият сезон ще продължи до първата десетдневка на октомври, сподели кметът Вафинис.

Край Алонисос е най-големят в Европа морски естествен парк, както и първият в Гърция подводен музей, който разрешава на гмуркачите да прегледат останките от потопен античен транспортен съд от края на пети век преди Христа с хиляди разпръснати по морското дъно амфори.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР