Първият SUV на Bentley – Bentayga, вече не е най-скъпият

...
Първият SUV на Bentley – Bentayga, вече не е най-скъпият
Коментари Харесай

Тривратият Range Rover SV Coupe задмина Bentley Bentayga

Първият SUV на Bentley – Bentayga, към този момент не е най-скъпият английски кросоувър. Новият водач в тази влиятелна ранглиста е показаният по време на автосалона в Женева триврат Range Rover SV Coupe. Той е издигнат въз основата на класическия Range, само че поради по-малкото на брой порти са се наложили и някои преработки.
Новият модел има автентичен дизайн, снижен покрив, изменени порти и стъкла без рамки. Най-забележителното при него обаче е цената, която започва от 240 000 английски паунда. За съпоставяне, Bentley Bentayga се продава близо два пъти по-евтино – цената му стартира от 136 200 паунда.


С стартирането на Range Rover SV Coupe английският производител желае да означи 70-годишнината на марката Land Rover. За първи път тя предлага сходен автомобил с 3 порти още през 1970 година, когато излиза първото потомство на Range Rover. Той е с 3 порти, като се задържа в произвеждане цели 11 години.
Новият Rover SV Coupe е дълъг 5 метра - колкото и истинския Range, от който са взети вратата на багажника, както и капакът на мотора. Всичко останало, в това число решетката на радиатора и броните, са нови. Салонът на всъдехода е с 4 места, като всички седалки са с електрическо ръководство, затопляне и вентилация. Аудиосистемата за всички версии е Meridian с мощ 1700 вата и 23 колони.


За Range Rover SV Coupe се предлага джанти с размер от 21 до 23 цола, както и 8 разнообразни цвята на каросерията. В салона има декоративни детайли от скъпо дърво. Пътният луфт е с 8 мм по-нисък от този на истинския Range Rover, като при скорост над 105 км/ч каросерията се смъква с още 15 мм. За всички версии оптиката е светодиодна, а дългите LED-светлини и специфичният лазер във фаровете са алтернатива.
Тривратият Range Rover се задвижва от 5,0-литров V8 с компресор. Мощността на мотора е 565 к.с. и 700 Нм въртящ миг, което разрешава ускоряване от 0 до 100 кч/ч за 5,3 секунди. Това прави SV Coupe най-бързата версия в фамилията на модела. Топ-вариантът с 5 порти – SVAutobiography със същия мотор, форсира за 5,4 секунди.


По предпочитание на клиента всъдеходът може да бъде оборудван със спортни настройки на окачването, само че 8-степенната автоматизирана скоростна куктия ZF и трансмисията с непрекъснато задвижване на четирите колела и самоблокиращ заден диференциал не е променяна.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР