Първият софтуер от външен разработчик, който ще върви на Meta

...
Коментари Харесай

Microsoft приложения в новите VR очила на Meta


Първият програмен продукт от външен разработчик, който ще върви на Meta Quest Pro, ще включва MS Teams и Microsoft 365 (снимка: Meta)

Марк Зукърбърг, основният изпълнителен шеф на Meta, разгласи новите „ слушалки за виртуална действителност “ на компанията, наречени Meta Quest Pro. Цената им е 1500 $, а Microsoft е един от външните софтуерни разработчици, чиито приложения ще вървят на Meta Quest Pro.

Устройствата за виртуална действителност ще стартират да се доставят на 25 октомври. Тяхната цена шокира света, тъй като е с 1100 $ повече от слушалките Quest 2 на Meta. Новият модел се базира на компютърен чип Snapdragon, създаден взаимно с Qualcomm.
още по темата
Meta Quest Pro оферират някои функционалности за смесена действителност, които могат да съчетават детайли от виртуалния и физическия свят. Зукърбърг популяризира това като значима характерност в основаването на метапространството.

Специален посетител на дебюта бе основният изпълнителен шеф на Microsoft – Сатя Надела. Той разяснява партньорството с Meta, което цели да „ придвижи “ някои от приложенията на неговата компания за взаимна работа в устройствата от серията Quest.

Списъкът с приложения на Microsoft, до които хората ще имат достъп с устройство Quest, включва чата на MS Teams, пакета програмен продукт за работливост Microsoft 365 и облачната услуга за игри Xbox.

„ Ще можете да играете 2D игри с вашия Xbox контролер, прожектиран върху солиден екран в Quest “, сподели Надела. „ Рано е, само че сме разчувствани за това, което следва “, загатна мениджърът на Microsoft.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР