Първият сингъл от предстоящия нов албум на Мистерията на българските

...
Първият сингъл от предстоящия нов албум на Мистерията на българските
Коментари Харесай

“Мистерията на българските гласове с първи запис от 20 години

Първият сингъл от идния нов албум на " Мистерията на българските гласове " с присъединяване на Лиса Джерард от дуото " Дед кен денс " излиза публично на музикалния пазар в целия свят през днешния ден.

Той е със заглавие " Pora Sotunda ".

Сингълът се издава в лимитирано количество в 7-инчов винилов формат , като ще бъдат публикувани единствено 1000 бройки в света. За България те ще са 50 и към този момент са налични.

Също по този начин ще се популяризира и цифрово във всички цифрови платформи.

Песента " Pora Sotunda ", която е А страна на сингъла, е първият публично публикуван студиен запис на " Мистерията на българските гласове " след повече от 20-годишна пауза.

От Б страна на сингъла звучи песента " Ганка ", която е хорова и ни връща към корените и традициите на световноизвестният състав - притежател на премия Грами от 1990 година В основата й стои съществуваща национална мелодия, развита и композирана от Петър Дундаков. В записа взе участие и Дейвид Кукерман - перкусинист на Дед кен денс.

Меломани и ценители могат да се насладят и на видео клип сниман към песента " Pora Sotunda ", който също има своята международна премиера през днешния ден. Видеото е дело на режисьора Иван Москов и е снимано в България. Част от фрагментите са направени в едно изцяло обезлюдено село в Родопите - Дядовци. Главният воин във видеото не е артист или звезда, а махленски художник, който се оправя отлично в своя дебют пред камера.

" По време на фотосите целия екип се чувствахме, като в някаква магия - всичко просто се случваше и като че ли някой ни направляваше от горе ", споделя вълнението си режисьорът Иван Москов. Композиторът Петър Дундаков прибавя: " Мисля, че този план се трансформира в същинска Мистерия на гласовете..., носи невероятна сила и мощ и като че ли надскача невидими граници ".

Новият албум на " Мистерията на българските гласове " е плод на съвсем двегодишна работа на хора, продуцентския екип и всички останали участници. В албума вземат участие още международният първенец по бийтбокс - SkilleR и немският перкусионист Дейвид Кукерман. С неповторимо наличие са и българските музиканти: Петър Миланов - китара, Христина Белева - гъдулка, Костадин Генчев - дудук и Димитър Карамфилов - контрабас.

Албумът е продуциран от Шуберт Мюзик Пъблишинг, а песните в него са особено композирани за хора от Лиса Джерард, ирландския композитор Джулс Максуел и българския композитор Петър Дундаков, който е и музикален продуцент на албума.

Очаква се да излезе напролет на 2018 година

Съвместните осъществявания на хора и Лиса Джерард бяха показани за първи път пред българска аудитория по-рано тази година с два изключителни концерта в София и Пловдив.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР