Първият си роман от 5 години насам ще издаде английският

...
Първият си роман от 5 години насам ще издаде английският
Коментари Харесай

Авторът на "Облакът атлас" издава роман за "най-странната британска група"

Първият си разказ от 5 години насам ще издаде британският публицист Дейвид Мичъл, чийто разказ " Облакът атлас " беше екранизиран от Том Тиквер, Лана и Анди Уашовски през 2012 година Авторът съобщи, че това ще бъде история за " най-странната английска тайфа, която в миналото сте чували ", а заглавието на книгата е " Булевард Утопия " (Utopia Avenue), заяви " Гардиън ".

Романът ще бъде оповестен през идващия юни, а Мичъл подсети за сентенцията, че " да пишеш за музика е като да танцуваш за архитектура " и сподели, че вдъхновението му идва точно оттова.

Песните си служат с езика, само че музиката се свързва със слушателя на някакво изцяло друго равнище, акцентира той. " Може ли един разказ, основан от думи (в който не са вградени слушалки или Bluetooth) да изследва безмълвните мистерии на музиката и нейното въздействие върху хората и света? И по какъв начин? ", пита писателят. " И въобще може ли да се танцува за архитектура? " Булевард Утопия " е моят опит да дам отговор на този въпрос ", продължава той.

" Булевард Утопия " ще опише " нецензурираната история " на тайфа със същото име, чиито корени са в психеделичната сцена през 1967 година и чиито съществени членове са " фолк артистът Елф Холоуей, китарният полубог Джаспър де Зоуът и блус басистът Дийн Мос ", оповестява издателство Sceptre.

То прибавя, че през късата си и шеметна кариера, която стартира от музикалните клубове на Сохо и стига до огромните подиуми и до първите места в музикалните ранглисти, групата е издала едвам два албума. В биографията на музикантите влизат още затвор в Рим и съдбоности прекарвания в Америка през есента на 1968 година Описвайки книгата, издателството приказва още за " протести по улиците и гражданска война в главите на хората ", за опиати, гангстери, полуда, обич, секс, гибел и изкуство, както и за фаустовска договорка в името на славата.

Предишните два романа на Мичъл бюха " Часовници от кости " (2014 г.) и " Слейд Хаус " (2015 г.), които бяха в дългия лист за премията " Букър ". " Облакът атлас " се подреди на 9-то място в листата на " Гардиън " за най-хубавите книги на XXI век.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР