Първият селекционер на «Отбор на надеждата» Методи Здравков ще води

...
Първият селекционер на «Отбор на надеждата» Методи Здравков ще води
Коментари Харесай

Методи Здравков ще води България на Световната купа по футбол SATUC 2018

Първият селекционер на «Отбор на надеждата» Методи Здравков ще води отбора на България по време на второто издание на Световната купа по футбол за деца в неравностойно състояние – SATUC 2018. Новината бе оповестена на днешната конференция, на която принцесата на Катар Шейкха Ал Тани, създател на фондация SATUC (Sheikha Al Thani for Underprivileged Children) и Борислав Михайлов, президент на Българския футболен съюз, подписаха Меморандум за единодушие за осъществяване на шампионата в България. Пред медиите приказваха още Павел Колев, заместник-изпълнителен шеф на БФС, и Виктор Кирков, изпълнителен шеф на “Спортс Мениджмънт България”.

След сполучливото дебютно показване на “Отбор на вярата “ на международното състезание по футбол за бездомни хора в Мексико Сити през 2012 година Методи Здравков попадна в Топ 10 на класацията за най-хубавите треньори за годината в България. В момента той води детските сформира на ФК Конкордия и ФК Сердика в шампионатите на БФС.

Очаква се Световна купа SATUC, в която главен съорганизатор е Български футболен съюз, да се организира от 12 до 19 август тази година на Национална футболна база „ Бояна “. В нея ще се включат към 200 деца до 17 години от най-малко 16 тима от разнообразни краища на света. Всички участници са в неравностойно състояние, като България ще бъде показана главно от играчи на футболен клуб „ Конкордия “, които са деца настанени в резидентни услуги или живеят в неприятни условия. „ Футболът е повсеместен език, при който даже противниците построяват специфична връзка, а международното състезание е прелестна платформа, с цел да се даде късмет за изява на децата в неравностойно състояние “, съобщи Н.В. Шейкха Ал Тани и благодари за съдействието на Българския футболен съюз. „ Нямам самообладание децата от целия свят да видят тази хубава страна и хубавите й хора, които откровено ме впечатлиха “, разяснява още принцесата.

Изборът България да бъде хазаин на второто издание на SATUC бе изработен след отлагането на шампионата предходната година. Тогава Световната купа по футбол за деца в неравностойно състояние трябваше да се организира в Катар, само че политическата обстановка в Близкия изток осуети организацията на събитието. Участие в надпреварата щеше да има и български тим, селектиран от „ Спортс Менижмънт България”. “Бих желал да благодаря на Нейно Височество Шейкха Ал Тани, че се довери на преценката ми, че България и Българският футболен съюз имат опцията и потенциала да провеждат едно такова прелестно събитие. Бих желал да благодаря сърдечно на господин Михайлов, че одобри толкоз драговолно това събитие, незабавно откликна и нещата явно се получиха по най-хубавия вероятен метод, тъй че България да бъде хазаин на извънредно влиятелно събитие, с което се трансформира живота на близо 200 деца”, съобщи Виктор Кирков, изпълнителен шеф на “Спортс Менижмънт България”. Той посочи още поддръжката и съдействието на Михаил Касабов, вицепрезидент на БФС, на Павел Колев, заместник-изпълнителен шеф на БФС, и на Валентин Михов, член на Изпълкома на БФС.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР