Първият самолет на Луфтханза с евакуирани от Афганистан се приземи

...
Първият самолет на Луфтханза с евакуирани от Афганистан се приземи
Коментари Харесай

Първият самолет на Луфтханза с евакуирани се приземи в Германия

Първият аероплан на " Луфтханза " с евакуирани от Афганистан се приземи тази заран във Франкфурт със 130 индивида на борда, заяви самолетната компания, представена от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Машината е превозила пасажерите от Ташкент, столицата на Узбекистан, докъдето те са били превозени със самолети на Бундесвера от Кабул. В съгласуваност с немското държавно управление през идващите дни са планувани още специфични полети от Ташкент, Доха, Катар, и други прилежащи страни, с които ще бъдат евакуирани още хора от Афганистан.

Германия, която имаше втори по бройка след Съединени американски щати боен контингент в Афганистан, желае да транспорти по въздуха хиляди хора с двойно - немско и афганистанско, поданство, правозащитници, юристи и лица, помагали на задграничните сили. След хаоса на кабулското летище, основан от тълпите, искащи да избягат, откакто талибаните превзеха столицата, бойци на Съединени американски щати подсигуриха летището и оттова стартира евакуацията на дипломати и цивилни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР