Първият разговор между БСП и Продължаваме промяната (ПП) беше рамков.

...
Първият разговор между БСП и Продължаваме промяната (ПП) беше рамков.
Коментари Харесай

Нинова с разкрития за разкола в БСП, намесата на Борисов и дали ще подкрепи Румен Радев отново

Първият диалог сред Българска социалистическа партия и Продължаваме промяната (ПП) беше рамков. Той беше единствено сред водачите. В него начертахме една рамка, в която да протекат диалозите по-нататък. Предстоят диалозите с специалистите. Говорихме за съдружно ръководство, което да стъпи върху стратегия, обхващаща целите ни. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ Общото ни мнение е, че би трябвало да има работещо държавно управление. Говорихме за правосъдна промяна. Припомних им нашите старания и оферти в предходни години. Те споделиха какво желаят да реализират, а аз им споделих по какъв начин да го създадем. Предстои доста работа, нещата не са подготвени “, разясни тя.

Тя даде висока оценка на Кирил Петков: "Ако има повече такива хора, България ще процъфтява ".

Корнелия Нинова изясни какво следва оттук насетне в Българска социалистическа партия:

„ Ние сме партия с ред правила. Когато ръководител, определен директно от членовете на партията (80 000) напуща предварително поста си, се привиква конгрес и по-късно Националният съвет избира краткотраен ръководител, след което се провеждат избори и се избира нов. Конгрес ще се свика евентуално при започване на януари “, обясни тя.

„ В събота ще желаеме мандат и рамка на договаряния. Още не сме разговаряли за министри и постове с Политическа партия. Първо стратегиите, с цел да забележим къде имаме общи цели и по-късно ще забележим. Това е на второ място.

„ За нас е изборният резултат е тежка загуба, а за мен е злополука. Движение за права и свободи ни изпревариха. Достойнството ми и моралният ми избор е да подам оставка. Оставката е реалност и връщане обратно няма. Това е тежка загуба и аз поемам отговорността “, изясни Нинова.

На въпрос какво се случи сред Румен Радев и Българска социалистическа партия, Нинова изясни:

"Аз заведох Радев на „ Позитано “ и си припомням съпротивата тогава. Не може би имаме разнообразни разбирания по някои въпрос. Аз не разбирам, когато пристигна президента и ни кача, че ние сме статуквтово, а смяната е на улицата. Не го одобрявам. Знаем, че партиите не са обичани, само че партиите в целия свят са местата, където се стартират избрани хрумвания. Не хвърляме виновност на никого, не търсим отговорност, аз съм отговорна и си депозирам оставката “, сподели още тя.

Нинова посочи, че рецесията в Българска социалистическа партия е един развой, който е почнал реди 5 години. "Ние започнахме борба с едно задкулисие в Българска социалистическа партия, което Борисов хранеше. Борисов им даваше публични поръчки. По времето на Борисов стартира спорът ми с Георги Гергов. Когато Борисов падна от власт, то се реалокира в служебния кабинет. През тези години в името на партията и на единството мълчах. У хората се остави усещането, че се караме и не сме сериозна партия. Това беше опит за различен честен облик на партията. На нас ни е елементарно, ни се изчистихме от олигархията, вие в този момент стартирате - обърна се Нинова към служебния кабинет ", разкри тя.

"Аз постъпих почтено и честно ", акцентира Корнелия Нинова.

За напрежението с Антон Кутев тя съобщи, че е предизвестила Радев, до момента в който е представител на служебния кабинет да не приказва против управлението на Българска социалистическа партия. Така той злепоставя президентската институция.

Нинова не отговори непосредствено дали тя ще поддържа Румен Радев на втория тур от президентските избори.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР