Първият протест на розопроизводителите заради наложения картел е вече факт.

...
Първият протест на розопроизводителите заради наложения картел е вече факт.
Коментари Харесай

Първо в БЛИЦ: В Карловско блокираха пътища, разсипаха тонове розов цвят

Първият митинг на розопроизводителите поради наложения картел е към този момент факт. Преди малко недоволни земеделци блокираха Подбалканския път София-Бургас край карловското село Розино.
Няма изясненост до по кое време той ще остане затворен за придвижване. Днес никой не изкупува рози, не желаят. Извиха ни ръцете, през вчерашния ден ни купуваха кг гюл за 2.50, което също е доста ниска цена, през днешния ден сутринта ни дават по 2.20 за кило. Това е скандал, ние отхвърляме да даваме продукцията си на безценица, изригнаха гневни розинци.
Ангел Тушков има набрани 2.5 тона розов цвят, Сабри Алиша 5 тона. Изкупвачите обаче просто споделят, че няма да вдигнат над 2.20 лв. и земеделците остават с набраната продукция, която ще се скапе.

Утре розопроизводителите от Пазарджишко ще блокират пътя Пещера-Пловдив в 10 часа край село Бяга.

Снощи в Стрелча се състоя незабавна среща сред кмета на общината Стойно Чачов и розопроизводителите.


Кметът е на страната на стопаните, той беше на среща в Народно събрание, с цел да нищи казуса с държавните мъже. Чачов е ядосан, съобщи пред съгражданите си, че в случай че би трябвало, ще блокират освен пътища, само че и розоварни. Той е уверен, че има картел и е безапелационен, че ще стои на барикадите дружно с недоволните.



На срещата, на която имаше и народни представители от министерството на земеделието стана ясно, че Турция, която създава доста по-некачествено розово масло от нас, подбива пазара. Босовете на нашите розоварни са декларирали, че няма да вдигнат цената, защото от предходната година има непродадени 8 кг розово масло. На протест излизат и розопроизводителите от Карлово, Сопот, Хисар. Техният митинг ще бъде в понеделник. Всички са гневни, люти и се заричат, че няма да спрат, до момента в който не бъде решен казуса в сектора.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР