Първият признак на истинската любов у мъжа е липсата на

...
Първият признак на истинската любов у мъжа е липсата на
Коментари Харесай

Къде се крие истинският смисъл на любовта?

„ Първият симптом на същинската обич у мъжа е неналичието на храброст, а у дамата – смелостта “ – Виктор Юго

Темата за любовта е по този начин необятна и нереална, мъчно е да бъде дефинирана, да бъде „ облечена “ в най-подходящите думи, да се изясни, да се опише. Много писатели, художници, музиканти, психолози, въодушевени от това особено, велико възприятие, са посветили време и сила в опити да го схванат, опишат и изследват.

Според Джуди Форд, лицензиран клиничен обществен служащ и създател на книгата „ Всеки ден обич: деликатното изкуство за грижата един към различен “, споделя: „ Да си влюбен е съглашение (съзнателно или несъзнателно), да участваш в опита на личностното израстване и промяна. Когато сме влюбени, ние споделяме „ да " на процеса да станем най-хубавото, което можем. “

Тери Орбух, психолог и създател, има вяра, че „ същинската обич включва, както буйните взаимоотношения, възбуждащото неспокойствие, дружно с „ не мога да спра да мисля за теб “, по този начин и поддържащата, емоционално-интимна, другарска обич. “ Тя акцентира, че и двата типа имат потребност от внимание и работа, с цел да бъде любовта разрастваща се, да става по-силна и осъзната - и за двамата сътрудници.

“ В какво се показва същинският смисъл на любовта? ”

Орбух показва шест признака, които демонстрират, че една двойка е същински влюбена, пояснявайки, че може да участват единствено някои от тях или пък всички дружно. Ето и кои за тези признаци:

Споделяне на персонална информация – Един от главните признаци на същинската обич е чувството, че можем да споделим всичко с колегата си – тези скрити късчета страсти, прекарвания, безредици, фантазии, даже страхове, които пазим на несъмнено някъде в душата си.

Взаимност - Когато стартираме да мислим за двамата като за двойка, а не за две обособени персони. Това е оня специфичен миг, когато ставаме повече „ ние “, в сравнение с „ аз “ и „ ти “. Случва се едно свързване, което ни кара да се усещаме част от нещо огромно. Тери Орбух разяснява: „ Ако някой ви попита‚ „ какво ще правиш този уикенд “, незабавно обмисляте мястото на колегата си в проектите и отговаряте с нещо като „ Още не сме сигурни “.

Любов, грижа и поддръжка – Любовта е същинска тогава, когато всеки от двамата се интересува от деня на другия, когато съпреживявате страстите на половинката си (положителни или отрицателни), не съдите, не налагате мнение – просто изслушвате, подкрепяте, протягате ръка, с цел да поемете тази на обичания човек, казвайки без думи най-важното „ Тук съм! “, „ До теб съм! “.

Доверие – Доверието и честността в една връзка са от водещо значение. Усещането, че можем намерено да беседваме, да споделяме терзания, проекти за бъдещето, съществени планове, промени. Искреността е ключът към същинската обич, която придава смисъл на всичко останало, на живота, на бъдещето.

Свързаност – Това е моментът, когато „ вие сте взаимосвързани един с различен обществено, прочувствено и финансово “ - споделя Орбух. „ Така че, каквото и да извършите, ще се отрази на вашия сътрудник и назад. Ако ви бъде препоръчана нова работа в друг град, решението, което взимате, визира и колегата ви. “ Когато огромните решения се взимат и от двамата, съобразени са с потребностите и терзанията, със страховете и упованията – ваши и негови, идва и осъзнаването за същинската връзка, за любовта, която води до една красива заедност.

Посвещаване – Желанието връзката да остане, да издържи и да продължи напред макар компликациите, които се появяват – това е смисълът на любовта, на съюза сред двама души, подготвени да се изправят дружно пред всичко, с което животът ще ги изненада.

“ Как да развиваме и обогатяваме тази обич всеки ден? ”

Хората имат разнообразни способи, по които показват любовта си. Една от опциите, посредством които може да развиете любовта и да обогатите връзката си, е да разговаряте с колегата си за това. Според Орбух, значим диалог може да бъде вашето мнение за ангажираността, за доверието, за общите цели. Когато всичко около/с нас върви безпрепятствено, любовта наподобява лесна: „ Лесно е да обичаш, когато настройката е сантиментална, приятна, лека, когато джобовете са цялостни, когато изглеждате и се чувствате добре, само че когато единият от двамата минава през сложен интервал, изтощен и привършен, любящото държание в тези моменти изисква съзнателни старания “ – споделя клиничният служащ Джуди Форд. Истинската обич се демонстрира в тежките моменти, когато безпокойството и катаклизмите разкриват кои сте в реалност и какво в действителност значи да обичате всеки ден.

В допълнение към всичко, експертите показват и някои на пръв взор елементарни техники, които да ни оказват помощ да развиваме и заздравяваме любовта си всекидневно:

Работете върху себе си - не върху колегата си - Според Форд „ Ние се влюбваме в човек, който има качества, които бихме желали да развием в себе си ". Но вместо да развиваме тези черти в себе си, ние се опитваме да развием капацитета на другия. Тя предлага освен да се съсредоточим върху нас самите, само че и да запомним този двупосочен принцип: „ Любимият/любимата ми не съм аз и мога да се любувам на разликите ни. ".

Погледнете на връзката си като опция за учене - Има толкоз доста неща, които можете да научите дружно - подходете с внимание и почитание към своя сътрудник и откривайте нови пътища един към различен.

Говорете с почитание за колегата си - Никога не правете недодялан, неудобен коментар (даже и на шега) за вашия сътрудник - даже и да не е в близост. Оценявайте половинката си всеки ден. „ Лесно е да се признае неочакван, благ жест, само че доста по-трудно е да се оцени елементарното държание, което се прави рутинно в всекидневието. Ако чакате половинката си да направи нещо особено, преди да покажете признателност, ще пропуснете огромна опция да укрепите връзката си и да задълбочите любовта си ", споделя Форд.

Истинският смисъл на любовта е в тези дребни, съкровени моменти, които принадлежат единствено на двамата, в смелостта да целунеш първи, в миговете, когато ръцете са вплетени, а обещанията и признанията се случват единствено с взор, в благодарността и чувството за цялост. Когато се случи, знаеш, че не е нищо друго.

„ Не обичате някого поради типа, облеклата или скъпата му кола. Обичате го, тъй като душата му пее ария, която единствено вие разбирате! " - Оскар Уайлд.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР