Първият плаващ терминал за внос на втечнен природен газ в

...
Първият плаващ терминал за внос на втечнен природен газ в
Коментари Харесай

Първият плаващ терминал за внос на втечнен природен газ в Германия влезе в експлоатация


Първият плаващ терминал за импорт на полутечен природен газ в Германия влезе в употреба тази заран. На откриването му участва и немският канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021.

В наличието на немския канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 тази заран в пристанището на Вилхелмсхафен бе открит първият немски терминал за импорт на полутечен природен газ (LNG). Министърът на стопанската система Роберт Хабек, министърът на финансите Кристиан Линднер и министър-председателят на Долна Саксония Щефан Вайл също участваха на церемонията.

Плаващият терминал край крайбрежията на Северно море в Долна Саксония ще помогне за превъзмогване на дефицита на газ в Германия, породен от неналичието на доставки от Русия. До края на идната година би трябвало да бъдат построени още четири терминала в Брунсбютел, Щаде и Любмин. Федерацията на немската промишленост (BDI) предизвести, че не трябва да се прекалява с еуфорията: даже и с новия терминал заплахата от дефицит на газ не е предотвратена.

Канцлерът Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 обаче уточни, че към този момент води договаряния да повече контракти за доставка: " Всъщност ние сполучливо създадохме подобен терминал тук за доста малко време. Специализираният транспортен съд ще извършва тази задача, като оперативно ще прави преобразуването на втечнения газ в газообразно положение и ще го подава към немската енергийна система. Това е доста значим принос за сигурността ни ".

Според канцлера доставките на газ за Германия през зимата на 2023/24 година ще бъдат обезпечени и от Норвегия, Съединени американски щати, Персийския залив и Нидерландия, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР