Първият опит на китайската космическа компания LandSpace за достигане на

...
Първият опит на китайската космическа компания LandSpace за достигане на
Коментари Харесай

Първата частна китайска космическа компания не успя да изведе сателит в орбита

Първият опит на китайската галактическа компания LandSpace за постигане на орбита се оказа несполучлив. Частната компания не съумя да изведе спътник в орбита благодарение на своята тристепенна ракета притежател Zhuque-1 .

Изстрелването бе сполучливо, само че при отделянето на третата степен породи проблем и спътникът не съумя да бъде изведен в орбита. Въпреки неособено положителния резултат, китайската компания е удовлетворена от постигнатото, тъй като първите две степени се отделиха сполучливо. Натрупаният освен това изстрелване опит вероятно ще докара до идващ по-успешен полет.

Изстрелването бе осъществено в 16 часа локално време от космодрума Цзюцюан (в провинция Гансу). Компанията не посочи аргументите за неуспеха.

LandSpace е учредена през 2015 година. Към сегашен ден тя е водач измежду частните китайски галактически компании. Ракетата притежател Zhuque-1 е с диаметър 1,35 метра, височина 19 метра, тежи 30 тона и има двигателна сила от към 50 тона. Тристепенната ракета е проектирана да извежда в космоса потребен това с маса до 300 кг. По време на първата си задача, Zhuque-1 трябваше да изведе в орбита телевизионният спътник Cheers Science.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР