Първият носител на атомни подводни дронове „Посейдон“ – атомната подводница

...
Първият носител на атомни подводни дронове „Посейдон“ – атомната подводница
Коментари Харесай

Русия пуска до дни подводно страшилище

Първият притежател на атомни подводни дронове „ Посейдон “ – атомната подводница със особено предопределение план 09852 „ Белгород “ – ще бъде спусната на вода в Северодвинск на 23 април, заяви пред ТАСС в петък неназован източник от военно-промишления комплекс на Русия.

„ Белгород “ ще бъде изваден от елинга „ Севмаш “ и спуснат на вода на 23 април “, съобщи събеседникът на организацията. Той разясни, че завършването на подводницата, тестванията на нуклеарния реактор и швартовите тествания ще бъдат извършени в течение на 2019 година, съобщи организация "Фокус ".

По неговите думи „ през 2020 година подводницата ще премине заводските ходови и държавни тествания, а в края на същата година „ Белгород “ би трябвало да бъде предаден на Военноморския флот “. От Обединената корабостроителна корпорация не са поискали да разясняват пред организацията информацията за датата на втурване на вода на подводницата.

В обръщението си пред Федералното заседание от 20 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи, че първата подводница, притежател на подводни апарати „ Посейдон “, ще бъде спусната на вода напролет на 2019 година. Преди това президентът разгласи, че основния стадий от тестванията на „ Посейдон “ са приключени. В отбранителната индустрия тестванията на атомната енергийна установка на апарата са завършили.

За първи път Путин заяви в посланието си към Федералното заседание през март 2018 година за основаването в Русия на атомен подводен дрон. Тези безпилотни апарати могат да бъдат оборудвани с стандартни или нуклеарни муниции, апаратите могат да унищожават обекти от инфраструктурата на съперника и авионосни групировки. „ Посейдон “ има междуконтинентален обсег, а работната дълбочина на потапянето му е по-голяма от 1 километър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР