Първият медицински хеликоптер ще пристигне на 31 януари, очаква се

...
Първият медицински хеликоптер ще пристигне на 31 януари, очаква се
Коментари Харесай

Добрев: Периметърът на всеки хеликоптер е предвиден така, че да се спази златния час

Първият медицински хеликоптер ще дойде на 31 януари, чака се собствеността да бъде трансферирана от производителя „ Леонардо “ към Министерството на здравеопазването, с което се слага началото на поредност от административни процедури, като се чака те да продължат към седмица. Това стана ясно от думите на Димчо Добрев, изпълнителен шеф на „ България Хели Мед Сървиз “, пред Bulgaria ON AIR.

Той изясни, че доникъде на втората година след идването му в България хеликоптерът ще извършва задания единствено в светлата част на деня. По думите му това се постанова, тъй като е належащо време за преобучаване на водачите, включително и за нощни полети с потребление на очила за нощно виждане.

Ограниченията на хеликоптера са частични, а и водачите би трябвало да натрупат нальот, уточни Димчо Добрев. „ Ще има фирмено образование на водачите ни. Всеки от шестимата водачи би трябвало да извърши нальот над 10 часа с италиански инструктор, който да оцени тяхната подготвеност в състава на авиационния оператор “, сподели той и посочи, че по спомагателни планове в края на февруари би трябвало да стартират дежурствата по оказване на незабавна въздушна помощ.

Първият хеликоптер ще бъде основан в София – в северния регион на летище София, сподели още Добрев и разясни, че още по време на полета от Италия в машината ще лети и български водач.

„ Периметърът на всеки един хеликоптер е очакван по този начин, че да се съблюдава правилото за „ златния час “. Първият хеликоптер ще покрива територията на Западна България “, уточни още той.

В напреднала фаза е построяването на хеликоптерни площадки в редица градове в страната, като се чака те да бъдат открити напролет, заяви Димчо Добрев. Той уточни още, че в края на юни и през декември се чака у нас да дойдат вторият и третият хеликоптер.

Поддръжката на хеликоптера ще се прави от български механически състав, има и гаранционно поддържане в границите на 6 месеца, а гаранцията на хеликоптера е 3 години, разкри детайлности шефът на „ България Хели Мед Сървиз “.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР