Първият мандат беше най-решаващият рубеж преди движението към предсрочни избори

...
Първият мандат беше най-решаващият рубеж преди движението към предсрочни избори
Коментари Харесай

Доц. Попиванов: Служебен кабинет ще е натоварен с общ фронт срещу себе си

Първият мандат беше най-решаващият рубеж преди придвижването към предварителни избори и шансът за сформиране на държавно управление понижава. Това сподели пред БНР политологът доцент Борис Попиванов.

Политологът очерта неспособност да се излезе от двата лагера – на до момента ръководещите и на опозицията и уточни, че партиите до момента се придържат към досегашната разграничителна линия. " Голямата мистерия, огромната конспирация, огромният залог " е дали ще могат да бъдат събрани задоволително самостоятелни депутати, само че даже да намерят, такова държавно управление няма да бъде трайно, посочи той.
Партиите се приготвят за избори, счита доцент Попиванов. По думите му още с разпадането на болшинството те са минали " на изборни релси ".

Според Борис Попиванов и двете страни " плашат обществото с апокалипсис, който ще се случи скоро ", само че това е част от предизборната конюнктура, характеризираща се с нещо " съдбовно и трагично, което ще се случи ".

Попиванов дефинира като " огромното тестване пред президента " готовността на партиите да трансферират всички негативи от спешните процеси върху него и възможното му служебно държавно управление.

Служебният кабинет ще бъде изначално претрупан с общ фронт против себе си на досегашните ръководещи и опозицията, предвижда политологът.
По думите му Радев получава както огромен късмет – да покаже, че страната може да бъде ръководена по друг метод, по този начин и големия риск да се трансформира " в изкупителна жертва на неправилната икономическа политика ", която се води от няколко месеца.

Относно тезата за бъдеща евроатлантическа коалиция доцент Попиванов означи, че въпросът е какъв ще бъде правилото на изключване – " кои партии не биха били припознати като задоволително евроатлантически ".

" Това ще бъде може би една от огромните борби през идващите месеци. "
" На този стадий не наподобява евентуално устойчиво бъдещо ръководство без Политическа партия и ГЕРБ, само че алтернативата да се стигне до следващи предварителни избори през зимата по никакъв начин не е дребна. Далеч не е несъмнено, че съгласие може да бъде реализирано. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР