Първият мач на испанската суперзвезда в мъжкия тенис Рафаел Надал

...
Първият мач на испанската суперзвезда в мъжкия тенис Рафаел Надал
Коментари Харесай

Рафаел Надал преодоля трудното начало при завръщането си на US Open

Първият мач на испанската суперзвезда в мъжкия тенис Рафаел Надал на US Open от 2019 насам завърши с четирисетова победа против тенисист, който записа дебют в шампионати от Големия шлем. Матадора се наложи с 4:6, 6:2, 6:3, 6:3 против австралийския участник с уайлдкард Ринки Хиджиката за повече от три часа на " Артър Аш ".

Надал не сподели физически проблем от контузията на " Уимбълдън ", където раздра коремен мускул преди полуфиналите. Тогава той се отдръпна преди мача и в персоналната му статистика не влезе загуба, което го оставя с баланс 20-0 в мачове от Големия шлем за тази година.

Надал има четири трофея от откритото състезание на Съединени американски щати, в това число един преди три години. Той не игра през 2020 поради пандемията от КОВИД-19 и през предходната година поради травма в стъпалото на левия крайник.

21-годишният Хиджиката игра като уайлдкард от университета на Северна Каролина.

34-годишният калифорниец Сам Куери пък приключи кариерата си с проваляне с 6:4, 4:6, 6:7(8) 3:6 против Иля Ивашка от Беларус. Той завършва с огромния тенис със спомените от полуфинала на " Уимбълдън " през 2017 и четвъртфинала през 2016, отстранявайки водачите в схемата Анди Мъри и Новак Джокович.

Куери, татко на две момчета, разгласи отдръпването си преди шест месеца и бе безапелационен, че ще го направи в Ню Йорк.

" Вече съм го приел и почтено казано, усещам се прелестно. Последните шест седмици бяха доста приятни за мен. Не мога да кажа с какво ще се занимавам в бъдеще, само че има нещо, върху което към този момент работя ", сподели той.

Руснакът Андрей Рубльов пък се класира за идващия кръг с победа със 7:6(5), 6:3, 3:6, 4:6, 6:4 против сърбина Ласло Джере.
 Миналогодишната шампионка отпадна още в първия кръг на US Open
Миналогодишната шампионка отпадна още в първия кръг на US Open

Тя отстъпи с 3:6, 3:6 на Ализе Корне
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР