Първият курорт на българското Черноморие - Св.св. Константин и Елена“

...
Първият курорт на българското Черноморие - Св.св. Константин и Елена“
Коментари Харесай

С партита и отстъпки най-старият ни морски курорт чества празника си

Първият курорт на българското Черноморие - „ Св.св. Константин и Елена “ - през днешния ден посреща празника си с доста културни и спортни събития, както и с атрактивни оферти за ваканции и кулинарни прекарвания. Честванията започнаха в едноименния манастир на комплекса, където бяха отслужени тържествена света литургия и водосвет.

От пресслужбата на комплекса прецизираха, че са планувани доста начинания за децата - празник с присъединяване на ученици от школите по изкуства във Варна, както и конкурс за рисунка на асфалт.

Празничният концерт ще стартира тази вечер в 18:30 часа. Програмата включва оперни, оперетни, балетни и фолклорни осъществявания.

През това лято комплексът чака посетители от Румъния, Германия, Полша, Чехия, Израел и Балтийските републики. Днес от всички хотели, заведения за хранене и СПА центрове в курорта са планувани отстъпки, започващи от 21 %.

По традиция комплексът е сътрудник и на фестивала „ Море и здраве “, чийто основател е Медицинският университет във Варна. Събитието се организира за осма поредна година. Днес студентите ще създадат серия демонстрации в областта на рехабилитацията, здравната козметика и кинезитерапията. Целта е гостите на комплекса да се срещнат с разнообразни здравословни практики, свързани с морето.



„ Св.св. Константин и Елена “ е най-старият български черноморски курорт. Предишното му име „ Дружба “ (от 1957 до 1992 г.) е към момента много известно в цяла България. Намира се на 10 км североизточно от центъра на Варна и на 6 км от края на Варна. Заема територията: на юг – до нос „ Свети Георги “, на север – до нос „ Каваклар “, на запад – до бул. „ Княз Борис I “, екопарк „ Варна “ и населено място „ Манастирски хълм “ и на изток – до Черно море. „ Св.св. Константин и Елена “ е измежду курортите с национално значение, третият по потенциал и четвърти по посещаемост български морски курорт.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР