Първият камион с дарения от варненския квартал "Аспарухово" за жителите

...
Първият камион с дарения от варненския квартал "Аспарухово" за жителите
Коментари Харесай

Първият камион с дарения от Аспарухово пристигна в община Камено

Първият камион с дарения от варненския квартал "Аспарухово " за жителите на бургаските села, потърпевши от наводнението на 25 октомври, дойде в община Камено. Преди три години жителите на "Аспарухово " претърпяха такова опустошително злополучие и след новината за потопа в Бургаско, започнаха да събират най-необходимото. Още предходна неделя доброволци от Варна помогнаха в разчистването на потърпевшите домове.

Чакат се още два тежкотоварни автомобила в село Тръстиково. Раздаването на помощи ще стартира от село Ливада, а по-късно ще преминат в село Черни Връх, което е едно от най-пострадалото села след наводненията.
Събрани са с изключение на стекове минерална вода, готварски печки, радиатори, облекла, одеяла.

В последните дни и доста хора от Варна се включиха в акцията.

Мария Георгиева, уредник, споделя: "Дадохме заричане на всички донори, че ще се постараем техните дарения да стигнат непосредствено до потърпевшите, тъй като имаме доста горчив опит от бедствието, което ние преживяхме. Всички дарения се събраха на едно място и оттова не се разбра кое, къде и при кого отиде. За да не се повтори тази обстановка, ние се ангажирахме да дойдем на едно място и от къща на къща да раздадем помощите на потърпевшите.
Кампанията в кв. "Аспарухово " се удължава до 9-и ноември. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР