Първият до момента известен опит за убийство на кубинския революционер

...
Първият до момента известен опит за убийство на кубинския революционер
Коментари Харесай

ЦРУ е планирало убийство на Раул Кастро

Първият досега прочут опит за ликвидиране на кубинския бунтовник Раул Кастро е на Централно разузнавателно управление на САЩ и датира от 1960 година Американската разследваща организация е предложила на 10 000 USD на водач да транспорти Раул Кастро от Прага до Хавана и да провежда " случай ". Информацията популяризира организация AFP, базирайки се на разкрити документи.

Пилотът Хосе Раул Мартинес е бил вербуван от Централно разузнавателно управление на САЩ. Той е получил увещание от организацията, че ще обезпечат университетско обучение на двамата синове на Мартинес, в случай че загине по време на интервенцията, съгласно документите, оповестени от основания във Вашингтон институт Архив за национална сигурност.

След като Мартинес отпътувал за Прага, от централата на Централно разузнавателно управление на САЩ в Съединени американски щати са наредили на звеното си в Хавана да анулира задачата. Когато водачът се върнал в Куба, декларирал пред сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ, че не е имал опция да провежда случай, както са го обсъждали.

Информацията за скрит план на Централно разузнавателно управление на САЩ за убийството на Раул Кастро съответства с популяризираната информация, че 89-годишният брат на умрелия водач на Кубинската гражданска война Фидел Кастро се отдръпва от кубинската политика. Оттеглянето на Раул поставя завършек на близо 60 година ръководство на семейството в Куба от 1959 година

Фидел Кастро се бори против 11 американски президенти и оцеля при рекорден брой покушения - 638 съгласно Световните върхове на Гинес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР