Първият дипломат на Европейския съюз казва, че ще предложи санкции

...
Първият дипломат на Европейския съюз казва, че ще предложи санкции
Коментари Харесай

ЕС обмисля санкции срещу насилствени израелски заселници в окупирания Западен бряг

Първият посланик на Европейския съюз споделя, че ще предложи наказания против еврейски заселници, които демонстрират принуждение против палестинците в окупирания от Израел Западен бряг.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел в понеделник сподели, че блокът е „ угрижен от насилието на Западния бряг от екстремистки заселници “ и осъди решението на израелското държавно управление да утвърди още 1700 жилищни единици в Йерусалим, което Брюксел счита за нарушаване на интернационалното право.

„ Дойде време да преминем от думи към дейности … и да стартираме да одобряваме ограниченията, които можем да предприемем във връзка с актовете на принуждение против палестинското население на Западния бряг “, сподели Борел пред кореспонденти след среща с външните министри на Европейски Съюз в Брюксел за идващите си стъпки във връзка с израелската война против Газа.

От 7 октомври офанзивите на заселници против палестинци са се нараснали повече от два пъти, съгласно Организация на обединените нации. В композиция с нападенията на израелските сили на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР