Първият дипломат на ЕС Жозеп Борел заяви, че преди да

...
Първият дипломат на ЕС Жозеп Борел заяви, че преди да
Коментари Харесай

Борел: По-евтино е да дадем Patriot, отколкото да възстановяваме разрушенията в Украйна

Първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи, че преди да се пресмятат средствата за възобновяване на Украйна, съдружниците би трябвало да се погрижат тя да не бъде разрушавана, съобщи Униан.

Той разяснява пред в. „ Le Monde “ разрушаването на Трипилската Топлоелектрическа централа, която е най-голямата в Киевска област. Централата беше изумена от съветски ракети, откакто украинската Противовъздушна отбрана изчерпа боеприпасите си.

Борел уточни, че е по-евтино Западът да даде на Киев системи Patriot, в сравнение с след това да възвръща разрушените мощности.

„ Преди да приказваме за възобновяване на Украйна, би трябвало да предотвратим разрушаването ѝ. По-евтино е да купим системи Patriot, в сравнение с да възвръщаме електроцентрала, атакувана от руснаците. " – акцентира той, като добави, че след година ще е късно да се мисли за тези неща.

Борел е уверен, че всички страни от Европейски Съюз могат да създадат повече, с цел да изпълнят уговорката си за поддръжка на Украйна.

Няма смисъл да се съпоставят напъните, които поставят Франция, Германия или друга страна от Европейски Съюз – значимо е да има обща позиция, уточни еврокомисарят по външната политика.

" Моята роля не е в това да посочвам с пръст една или друга страна, а в това да се създаде обща позиция. За мен е значима общата сума. " – разясни дипломатът.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР