Първият ден в годината, в който се пости и не

...
Първият ден в годината, в който се пости и не
Коментари Харесай

Постен календар 2022 – всичко, което трябва да знаете за предстоящите пости

Първият ден в годината, в който се пости и не се яде и пие нищо, е в навечерието на Богоявление.

4 са постите през годината. Най-строг и най-продължителен е Великденският пост. Тази година той започва на 7 март, един ден след Сирни заговезни, и продължава до 24 април – Великден. Първата и последната седмица от този пост са най-строги. През първия ден от Великденските пости не се яде и пие нищо. Само два са дните, в които е разрешено да се яде риба – на Благовещение и на Цветница. През останалото време не се разрешава потреблението на храни с скотски генезис.

Вторият пост е Богородичният. Всяка година той е едновременно, което значи, че не е плаващ. Започва на 1 август и продължава до 14 август. Според църковните догми хората, които постят, би трябвало да съблюдават строго разпоредбите на този пост.
Какво е разрешено да се яде по време на пости?
През годината има 4 пости. Най-строг и най-продължителен е Великденският пост. През 2022 година започва на 7 март, един ден след Сирни...
Прочети повече
Петровите пости се подреждат на трето място. Те стартират в неделя, девет седмици след Великден и не престават до 29 юни. Има години, в които се пропуща този пост, защото началото и краят му съответстват. По време на този пост не е желателно да се подписва брак. Ако въпреки всичко сте решили да се венчаете, би трябвало да разговаряте с определения от вас духовник.

Последните пости са Коледните. Те всяка година също са едновременно. Започват на 15 ноември и не престават до 25 декември.

Отново не се предлага венчание. Ако е планувано, то би трябвало да се беседва със духовник.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР