Първият ден от срещата на върха на ШОС показа, че

...
Първият ден от срещата на върха на ШОС показа, че
Коментари Харесай

За първи път от началото на спецоперацията Путин се срещна лично с ръководителя на Китай

Първият ден от срещата на върха на ШОС сподели, че политическата изолираност на Русия е изцяло провалена.

В четвъртък Владимир Путин отлетя за Самарканд, където в продължение на два дни, от 15 до 16 септември, се организира срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие. През деня съветският водач имаше толкоз доста срещи, че биха били задоволителни за една натоварена седмица: с ръководителите на Китай, Иран, Пакистан, Киргизстан, Туркменистан, Монголия.

За нас ШОС е действителен късмет да запазим стопанската система в изискванията на западните „ нуклеарни “ наказания. Организацията включва две огромни азиатски страни: Индия и Китай. Никой от членовете не се включи в антируския напън. Търговията, несъмнено, пострада, само че най-малко оцеля.

ШОС е самият център на силата в многополюсния свят, който, по думите на Путин, прекъсва американската надмощие. Нищо чудно, че организацията се назовава също „ алтернативата на Голямата седморка “.

Руски език в подмяна на помощ

Първата среща на съветския президент беше с ръководителя на Киргизстан. Руският водач напомни, че ние даваме пари на някогашната руска република за възобновяване на границата след спорове с Таджикистан и купуваме избавително съоръжение за нея. Садир Жапаров отговори, че поддържа проучването на съветски език. През идната година ще бъдат открити нови пет учебни заведения с преподаване на съветски език, а през 2024 година - още четири.

Текстил да, туризъм не

Туркменският президент Сердар Бердимухамедов изглеждаше комплициран при започване на диалозите. Първоначално той изпусна картончетата с тезисите си и не можа да ги вдигне незабавно. След това оправяше сакото си, до момента в който седеше...

- Ние се стремим да диверсифицираме нашите стопански връзки. Това се отнася за селското стопанство, текстилната индустрия. Ние сме подготвени да увеличим доставките на несуровинни артикули, - увери Владимир Владимирович.

За страдание на никое място не се загатва развиването на туризма. Туркменистан си остава една от най-затворените страни в света. При това и руснаците стигат до там не по-лесно от останалите.

Няма да се съгласим с Америка

Тази година Иран ще стане пълновръстен член на ШОС. Както означи Путин, „ остана последната условност “. В Съединените щати на това се гледа с паника, защото двамата съществени врагове на Вашингтон, Москва и Техеран, стават публични сътрудници на Пекин, главният му търговски сътрудник.

- Американците считат, че глобите против една страна могат да спрат нейното развиване. Това е неточност. Те постановяваха наказания против нас от години, само че народът на Иран съумя да ги преодолее. Не признаваме и в никакъв случай няма да признаем и глобите против Русия, даде обещание иранският президент Сейед Ебрахим Раиси.

- Ние не сме се отдръпнали и не се отдръпваме от договаряния, само че целият свят знае, че Съединени американски щати са изцяло недоговороспособни. И всички бяха уверени, че Европейският съюз също не извършва обещанията си, добави той, ясно намеквайки за неуспеха на нуклеарната договорка.

- Господари са на думата си - желаят да я дадат -дават я, желаят да си я върнат назад – лишават я – пошегува се в поддръжка Путин.

На нас не ни би трябвало еднополюсен свят

Последният път, когато Владимир Владимирович се срещна със Си Дзинпин, беше в Пекин, на откриването на Зимните олимпийски игри. Ръководителят на Китай даже напусна страната поради срещата на ШОС - той не е пътувал в чужбина от две години и половина.

„ Москва и Пекин стоят дружно за образуването на обективен и многополюсен свят, учреден на интернационалното право и централната роля на Организация на обединените нации, а не на някакви правила, които някой е измислил и се пробва да наложи на другите, без да изяснява какви са ”, сподели съветският президент.

Държавният глава добави, че " опитите за основаване на еднополюсен свят " не са подобаващи за множеството други страни. Той прави оценка високо " уравновесената позиция " на Китай по " рецесията в Украйна ".

„ Осъждаме провокациите на Съединени американски щати и техните спътници в Тайванския проток “, акцентира Путин.

„ Ние сме подготвени с нашите съветски сътрудници да дадем образец за виновна международна страна и да играем водеща роля, с цел да сложим един толкоз бързо изменящ се свят само че пътя на устойчивото и позитивното му развиване “, отговори Си Дзинпин.

Изглежда, че Пекин е подготвен да поведе света и без помощта на сътрудници. Отказвайки се от еднополюсен свят, би било хубаво да не попаднем в различен сходен.

Добри връзки с афганистанския народ

Началото на срещата сред Путин и пакистанския министър председател Шехбаз Шариф се забави доста, защото азиатският политик дълго време не можеше да се оправи със слушалката за симултанен превод. Правителственият глава първо се опита да я сложи на неправилното ухо. Тогава асистент от свитата оказа помощ да се закачи вярно, само че слушалката падна и се наложи да се закачи още веднъж.

- Така се прави - сподели Путин и сподели на себе си по какъв начин най-добре се окачва.

Това не оказа помощ доста, тъй като без помощник Шариф не можеше да се оправи. Когато най-сетне взеха решение въпроса със слушалките и преводите, Владимир Владимирович приказва за проектите за изпомпване на газ на юг.

- Говорим за тръбопроводни доставки на газ от Русия за Пакистан. И това също е допустимо, като се има поради, че част от инфраструктурата към този момент е основана - това са Русия, Казахстан, Узбекистан. Трябва да разгадаем въпроса с Афганистан: несъмнено, има проблеми, свързани с политическата непоклатимост, само че имайки поради нашите взаимни положителни връзки с афганистанския народ, се надявам, че този проблем също може да бъде решен, като се има поради въздействието на Пакистан върху обстановката в тази страна “, сподели съветският водач.

Шариф в отговор увери, че Пакистан е доста заинтригуван от газопровода.

Трябва да се откажем от $

На тристранна среща на ръководителите на Русия, Китай и Монголия Путин приказва за отхвърли от $.

- В търговията сред Русия и Китай през първото тримесечие делът на разплащанията в национални валути се е нараснал до 27,5%. Важно е, когато е допустимо, да се премине към национални платформи за разплащане, като системата за финансови известия на Банката на Русия и китайската система за трансгранични заплащания, прикани президентът.

Монголия може да стане значима директна страна в близко бъдеще. Путин сподели, че в този момент Русия модернизира железниците на азиатската страна за бърза доставка на артикули от Китай. „ На дневен ред е построяването на газопровода „ Союз Восток “ от Русия до Китай през територията на Монголия “, добави съветският водач.

Цел: Отключване на Русия от Азия

Американците към този момент дадоха обещание, че ще се опитат да скарат Москва с останалите членове на ШОС. Служителят на Държавния департамент Анджали Каур сподели пред Конгреса: „ Съединените щати считат за сериозно значимо отделянето на стопанските системи на Централна Азия и Русия “.

Защо Вашингтон желае да направи това е ясно. Организацията дружно съставлява една четвърт от цялата земна територия, 40% от популацията и повече от една четвърт от международния Брутният вътрешен продукт. Докато Русия е другар и търгува със страните от ШОС, „ нуклеарните “ наказания против нас просто няма да сработят.

Златните лейки за поливане

В края на първия ден от срещата Владимир Путин, дружно с други държавни глави, взе участие в засаждането на мемориална алея. Президентът, облечен в костюм с бяла риза, само че без вратовръзка, взе лопата и затрупа фиданката до табелата с съветското знаме. Накрая поля дървото с лейка.

Организаторите са подготвили ефектни култивиран принадлежности за политиците. Лопатата, лейката и кофата са или позлатени, или направени от гладък месинг. Всичко изглеждаше тържествено и богато. Но в случай че си спомним, че срещата се организира в Централна Азия, тогава лопатата може и в действителност да е позлатена. За скъпите посетители нищо не им е тъпо.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР