„Първият ден от болничния да не се плаща у нас

...
„Първият ден от болничния да не се плаща у нас
Коментари Харесай

Икономист за болничните: Да не се плаща е показателен докъде сме стигнали след 30 г. преход


„ Първият ден от болничния да не се заплаща у нас е индикативен до каква степен сме стигнали след 30 година преход. Вместо да приказваме за една пазарна, корпоративна просвета и организационна преданост, ние започнахме да упрекваме нашите жители, че са лъжци”. Това съобщи в ефира на БТВ икономистът проф. Димитър Иванов.

Според него има редица дупки в държавните финанси и успеваемостта на министерствата. Той счита, че в Бюджет 2020 година липсват промени.

„ Вдигането на заплатите е дребна стъпка напред, само че в действителност не взема решение огромните проблеми и не може да замаскира общественото неравноправие през последните десетилетия, добави проф. Иванов.

Националните протестни комитети на КТ "Подкрепа " и КНСБ се събират на следващия ден

Експертът разяснява и какво би се случило след Брекзит. „ Дебатите за Брекзит през последните 3 години сковаха английската политическа система. За пръв път от 100 години в страната ще има предварителни избори по време на зима “, разяснява проф. Димитър Иванов.

Експертът акцентира, че сагата към развода на Англия с Европейския съюз е сериозна и е с неразбираем край. По думите му основни моменти, касаещи бъдещето на страната, не са били изяснени преди референдума от 2016 година

Икономистът съобщи, че бъдещето на българите, които живеят на Острова ще стане ясно, откакто минат парламентарните избори на 12 декември. „ Българите във Англия са към 110 хиляди по данни на посолството. Говорейки за Брекзит, сънародниците ни ги засягат имиграционната, здравната, просветителната и обществената политики. Ако Консервативната партия на Борис Джонсън победи, според дали ще е в коалиция или не, обещанието е за изменени в сегашната имиграционна политика”, добави той.

Британският министър председател дава обещание серия от данъчни понижения за фирмите

Според специалиста министър председателят Джонсън има две съществени закани – на Острова да идват единствено тези, които са поканени посредством работна оферта и въвеждане на т.нар точкова система, която ще дефинира качествата на търсещите работа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР