Първият ден на август започна с множество катастрофи на територията

...
Първият ден на август започна с множество катастрофи на територията
Коментари Харесай

ОБЗОР: Касапница по пътищата в Пловдивско, Гълъб Донев е новият служебен премиер

Първият ден на август стартира с голям брой произшествия на територията на Пловдивска област и по Автомагистрала „ Тракия”. Засиленият трафик към морето и неспазването на разпоредбите бе причина за 10 произшествия в утринните часове на Автомагистрала „ Тракия” сред 130 км и 139 км. В един от случаите умря мъж, чиято кола се обърна по-таван. По-късно мъж почина при преден конфликт сред два автомобила на пътя сред Маноле и Манолско Конаре.
Прочетете още

Президентът Румен Радев разгласи състава на новия длъжностен кабинет. Той ще бъде управляван от Гълъб Донев, който бе длъжностен министър по обществена политика в два кабинета, назначени от президента. В листата с министри има четирима пловдивчани, както и фрагменти на Българска социалистическа партия, които са в неприкрит спор с Корнелия Нинова.

Агенция „ Пътна инфраструктура” и „ Трейс холд груп” подписаха контракта за Югоизточния обход на Пловдив. До началото на 2024 година връзката сред Асеновградско шосе и Скобелева майка би трябвало да е подготвена.

13 общини в Пловдивска област получават финансиране за своите пътни и ВиК планове с последните решения на държавното управление. Те ще разделят 63 млн. лв., а още 18 млн. лв. получава Община Пловдив за Голямоконарско шосе.

Нова разпоредба за паркирането в града ще ограничи паркирането на коли с инвалидни стикери до 3 часа в Синя зона. Първоначално имаше предложение сходно ограничаване да има и за електрическите коли, само че то отпадна. Също по този начин нови 9 улици ще влязат в обсега на Синя зона.

Общинският съвет в Пловдив ще гласоподава отпущането на безлихвен заем от 420 000 лв. на МБАЛ „ Св. Мина”. Местният парламент ще гледа и за повторно решението за одобряването на доктор Константин Сапунджиев за шеф на МБАЛ „ Св. Панталеймон”.

Нидерландец ще лежи в пандиза 2 години за машинация против пловдивчанка. Днес Теодор Алфонс Еденс получи ефикасна присъда от Районния съд под тепетата. Той беше упрекнат за това, че е ужилил Росица Ангелова с 52 165 евро.

Пиян без брошура едвам не затри младо семейство в " Тракия ". Пловдивчанин описа, по какъв начин за малко в колата му да се вреже ауди, а от нея слязъл несъответстващ водач. Зад кормилото на аудито е бил 39-годишният Ивайло Динков. Мъжът явно е остарял познайник на полицията и фактът, че книжката му е отнета /за приложимост на алкохол/ въобще не му пречи да кара.

Млад мъж умъртви по нечовечен метод баба си в пловдивското село Браниполе. В петък вечерта 28-годишният мъж е блъснал 84-годишната жена с чук по главата, в резултат, на което тя е умряла.

Почина 3-годишното дете, което падна от тераса на третия етаж на къща в Чепеларе.

Агенция „ Пътна инфраструктура” и „ Трейс холд груп” подписаха контракта за Югоизточния обход на Пловдив! Това се случва 16 месеца, откакто АПИ пуснаха социална поръчка, която дълго бе замразена. До последно планът бе под въпрос, защото министър председателят в оставка Кирил Петков бе спрял със заповед подписването му.

Общинският съвет ще преглежда новата разпоредба за паркиране в Пловдив, която ще контролира прекъсването на коли с инвалидни стикери, както и обсега на Синя зона. Първоначалната разпоредба, която бе качена на уеб страницата на Община Пловдив, обаче е претърпяла сериозна промяна.

Дело за източване на бюджета на Национален осигурителен институт с подправени болнични за следващ път беше отсрочено в пловдивския Районен съд. Процесът беше разгласен за петък следобяд, само че по този начин и не се състоя, тъй като съдията се оказа болен.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР