Първият български участник на Световното първенство по вдигане на тежести

...
Първият български участник на Световното първенство по вдигане на тежести
Коментари Харесай

Контузия спря Ангел Русев на Световното

Първият български участник на Световното състезание по повдигане на тежести - Ангел Русев, не съумя да се окичи с орден. Представителят ни в категория до 55 кг приключи на 6-ата позиция в крайното класиране с общ резултат от 247 кг - 106 кг в изхвърлянето и 141 кг в изтласкването.

Българинът не съумя да запише по-добър резултат поради травма в рамото. При първия си опит в изхвърлянето той относително елементарно подвигна 106 кг, само че при втория на 110 кг почувства мощна болежка в рамото и не съумя да вдигне щангата над главата си. Ситуацията изглеждаше още по-неприятна при третия му опит на същата тежест, когато по всичко личеше, че травмата се усложни.

Въпреки това Русев излезе за по-силната си дисциплинираност изтласкването и даже при първия си опит съумя да вдигне 141 кг. Вторият му опит на 145 кг обаче не бе сполучлив, а третият бе напряко отблъскващ, защото Русев изпусна щангата и се строполи на земята, а незабавно на подиума се качиха лекари, които да се погрижат за него. Все отново русенецът съумя да се изправи на крайници и да слезе от подиума благодарение на двама доктори.

В последна сметка Русев приключи на 5-ото място в изтласкването и на 6-ото в общото класиране. Победител стана Тайландецът Терапонг Силачай със международен връх от 265 кг.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР