Първия звънец за хиляди ученици ще удари днес. Най-вълнуващо със

...
Първия звънец за хиляди ученици ще удари днес. Най-вълнуващо със
Коментари Харесай

Как родителите на един първолак го подготвят за училище?

Първия звънец за хиляди възпитаници ще удари през днешния ден. Най-вълнуващо сигурно е за първокласниците, които за първи път ще прекрачат учебния предел. bTV наблюдава пътя на един първолак от вкъщи му до учебното заведение.

„ Да изучавам и да играя с приятелите. Да бъдем задружни “, споделя първокласникът Мартин Владимиров, който е станал рано сутринта, с цел да се приготви за първия си образователен ден.

Майка му Христина Владимирова признава, че подготовката е била предизвикателство, тъй като това е първото им дете и нямат опит. Тя се тормози, само че е и удовлетворена, че детето ѝ потегля на учебно заведение.

Родителите на Мартин разясниха и предложенията за намаляването на домашните, за понижаване размера на образователния материал, както и за условието да не се върви на учебно заведение с мобилни телефони. Бащата на Мартин счита, че би трябвало да се търси златната среда, т.е. да има баланс сред ученето и игрите.

„ Информираха ни, че в клас няма да могат да се носят нито часовници, нито телефони. Аз адмирирам това, тъй като те се употребяват най-вече за игри. Ако е за нещо, което е обвързвано с образователния развой, аз съм склонен “, изяснява бащата Борис Владимиров.

„ Обичам повече да считам “, отбелязва Мартин. Момчето сподели какъв брой бързо може да взема решение дилемите. Разкри също по този начин какво носи в раницата си - пластелин, насесер с моливи и тетрадки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР