Първите завършили курсисти от глобалната обучителна програма получиха своите сертификати

...
Първите завършили курсисти от глобалната обучителна програма получиха своите сертификати
Коментари Харесай

Започна вторият курс на глобалната обучителна програма “Women in tech” за придобиване на основни дигитални умения

Първите приключили курсисти от световната обучителна стратегия получиха своите документи по време на събитието

Светлин Желев 10:48 | 15.04.2024 1 Сподели

Най-четени

ТелефониДаниел Десподов - 17:55 | 14.04.2024

Излезе описът с 49-те смарт телефона на Samsung, които ще получат Android 15 и One UI 7

IT НовиниДаниел Десподов - 17:46 | 13.04.2024

Марс е към този момент по-близо: първият мотор за нуклеарен синтез на RocketStar

ТелефониСветослав Димитров - 14:05 | 10.04.2024

Ето кои телефони е по-добре да не купувате през 2024 г, съгласно специалистите

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

На 12 април 2024 във Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи се раздадоха документите на първите 40 дами приключили първия курс по обучителната програмата „ Women in tech ”, която се осъществя взаимно с Министерството на труда и обществената политика, ВУТП и Хуауей Технолоджис България. В същия ден още 45 дами, записали се за програмата започнаха образованието си, което ще им донесе нови познания и благоприятни условия за реализация.

Програмата „ Women in tech “ на Хуауей предосатвя опция на берзаботни дами или тези, които търсят преквалификация да посещават напъно безвъзмездни курсове за придобиване на съществени цифрови умения. „ Women in tech “ не се отнася единствено до цифровите умения. Всеки месец дамите, записани за курсовете, ще имат опция да се срещат с един от посланиците на програмата – сполучливи дами от държавното управление и бизнеса. През месец април посланикът на програмата, доктор Жанет Захариева, основен консултант на УС на Vivacom, поздрави приключилите за триумфа и положените старания, както и окуражи новопостъпилите.

Според доктор Жанет Захариева „ Ролята на новите информационни технологии е да ни свързват, не да ни разделят. Усвоявайки новите умения курсистките схващат, че провокациите на цифровия свят наподобяват непреодолими, единствено когато не си направил изпитание да се оправиш с тях. Надявам, че след завършването на образованието те освен ще имат повече убеденост и познания, само че и ще бъдат най-ревностните посланици на програмата „ Women in tech ” Увеличаването на каузи на дамите, които имат цифрови умения, е основно, както за стопанската система и заетостта, по този начин и за обществения и персоналния живот. Защото, както споделя поговорката „ Когато дамата учи, познания получава цяло потомство “ (When you teach a girl, you teach a generation ”).

Ректорът на Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи, проф. Миглена Темелкова, показа, че „ В динамичното време на Индустрия 4.0 и в обстановка, в която Индустрия 5.0 към този момент чука на вратата ни, ще ни се постанова не да се преквалифицираме, а неведнъж да сменяме специалностите си. В тези мощно цифрови времена най-подготвени ще са освен най-адаптивните, само че и тези, които имат желанието да се надграждат непрестанно, през целия си живот. Затова съм извънредно признателна на колегата ни – софтуерния колос Хуауей за инвестицията, която направи в тези обучителни курсове. Така Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи и Хуауей сплотиха старания и предизвикаха тази обществено виновна самодейност, която има своята принадена стойност за обществото ни. Всеки трети българин е цифрово необразован. При дамите този % е по-висок. Тези курсове са опит да занижим този %, който е доста по-висок от междинния за Европа.

Нашите курсистки са нашите посланици на тази благородна самодейност. Те сложиха първата тухла от построяването на постройката на своите цифрови умения и пълномощия. С труд, непримиримост и предпочитание ще надграждат тухла по тухла с цел да имат квалификацията, която ще им разреши професионално развиване и по-добра реализация. “

Хуауей има вяра, че в цифровата епоха дамите са значима част от софтуерната промишленост. В България има огромен % дами на управителни постове. В същото време обаче към момента има празнота, когато става въпрос за владение на съществени цифрови умения. Чрез достъп до професионално образование и възстановяване на цифровите умения на дами по целия свят Хуауей се стреми освен да способства за постигането на задачите на Организация на обединените нации за стабилно развиване, само че и да подтиква растежа в ИКТ промишлеността.

„ Ние сме ангажирани да сътворяваме благоприятни условия за поддръжка на дамите, с цел да реализираме построяването на приобщаващо общество, което да обхване многообразието. Този ангажимент се разкрива в доста начинания, които Хуауей развива по целия свят в поддръжка на професионалното и личностно развиване на дамите, както и предприемането на съответните дейности за възстановяване на тяхното присъединяване и принос в софтуерния бранш и цифровата стопанска система като цяло. “, споделя генералният управител на компанията Ли Шаоуей.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР