Първите средства по плана за възстановяване и устойчивост се очакват

...
Първите средства по плана за възстановяване и устойчивост се очакват
Коментари Харесай

Пеканов чака първите пари по плана за възстановяване наесен

Първите средства по проекта за възобновяване и резистентност се чакат през есента. В края на месеца ние ще подадем първото искане за заплащане. По него бяха изпълнени 21 от 22 условия. Работим интензивно да приемем последния план, който не беше изпълнен. В незабавен порядък Министерство на вътрешните работи движат този план. След което стартира да тече период от 2 месеца, в който Европейска комисия ще преглежда всичко, което сме показали “, сподели вицепремиерът Атанас Пеканов пред Българска национална телевизия.

По второто заплащане обаче става въпрос за 66 ограничения, от които 22 изискват законодателни промени. Тези промени ще бъдат направени от служебното държавно управление в помощ на идващия парламент, разяснява вицепремиерът.

Той подлага на критика решението на предходния парламент за обезщетения на 100%, на калпак. „ Сега към този момент не е времето за такива ограничения на калпак. Такива трябваше да се вършат в първите месеци на пандемията, когато трябваше да действаме бързо, с цел да дадем сигурност на бизнеса. Всички европейски страни сега се пробват да подтикват спестяванията, тъй че компаниите да се напасват към тази нова обстановка “, съобщи Пеканов.

Добрият вид е да се дават помощи на тези бизнеси, които имат потребност от това, а не на всички, добави Пеканов. По думите му има по-добри благоприятни условия за оптимизация, само че държавното управление ще извърши програмата за обезщетения.

За потребителите би трябвало да има помощи през тази зима, хората страдат от покачването на цените, добави вицепремиерът.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР