Първите симптоми на заболяване при децата и най-вече температурата не

...
Първите симптоми на заболяване при децата и най-вече температурата не
Коментари Харесай

Педиатърът д-р Рада Маркова: Сега всички вируси се конкурират, няма доминиращ

„ Първите признаци на заболяване при децата и най-много температурата не са мотив незабавно да се търси доктор. Нужно е да се съблюдава правилото за трите дни. А то гласи – би трябвало да се следи минава или се усложнява за три дни температурата. “ Това изясни доктор Рада Маркова в ефира на БЪВ.

Тя сподели също и в кои случаи да се търси доктор незабавно.

„ Грипът е едно остро заболяване, т.е. внезапно стартира утежняването в положението с висока температура, с изнемощялост, мускулни и ставни болки. Много постоянно децата имат хрема, кашлица и по този метод те са и доста заразни. Когато родителите виждат, че в границите на два-три дни общото положение на детето се утежнява - температурата продължава да бъде висока, отхвърля да приема храна и течности или има някакви алармиращи признаци – обрив, който е неразбираем за родителя или кашлица, която се задълбочава, или диариен синдром, който се появи - тогава естествено се търси доктор “, изясни експертът.

Д-р Маркова сподели и че в този момент всички вируси се конкурират, няма преобладаващ. Във всеки лекарски кабинет има бързи проби за установяване на вируса.

„ Много е значима отговорността на всеки един родител и възпитаник във връзка с хигиената. Тогава, когато има първи признаци на заболяване - просто да си остане у дома, само че практиката демонстрира, че тази персонална отговорност е на ниско равнище “, сподели тя.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР