Първите съобщения бяха за поне 22 убити и 50-60 ранени. Полицията

...
Първите съобщения бяха за поне 22 убити и 50-60 ранени.
Полицията
Коментари Харесай

18 убити и 13 ранени: мрачната равносметка от стрелбата в щата Мейн

Първите известия бяха за най-малко 22 убити и 50-60 ранени.

Полицията се пръсна из Южен Мейн в търсене на Робърт Р. Кард, резервист от армията на Съединени американски щати, който през лятото за известно време е бил в психиатрично заведение. Органите на реда разпространиха фотоси от едно от местопрестъпленията на мъж с брада, облечен в кафяв суичър с качулка и дънки и въоръжен с нещо, което наподобява на полуавтоматична пушка.

Държавните учебни заведения в региона анулираха часовете в четвъртък и полицията прикани жителите по опция да не излизат.

" Това е тъмен ден за Мейн ", сподели губернаторката на конференция. " Кард е въоръжен и рисков и полицията поучава хората от Мейн да не се приближават до него при никакви условия. "

Полицията откри бял джип, който съгласно нея Кард е карал до град Лисбън, на към 11 км на югоизток. Властите приканиха хората както в Люистън, по този начин и в Лисбън да не излизат на открито.

Рано през днешния ден полицията заяви и на жителите на град Боудойн, на към 20 км източно от Люистън, да не излизат. Според обществените регистри Кард живее в Боудойн.

В четвъртък в Люистън и Лисбън цареше злокобна тишина, по пътищата съвсем нямаше коли, хората на открито бяха малко. Много магазини и офиси в центъра изглеждаха затворени, отбелязва Ройтерс.

Бюлетин на правоприлагащите органи в Мейн разпознава Кард, 40-годишен, като подготвен инструктор по огнестрелни оръжия в базата за резервисти на армията на Съединени американски щати в Сако, Мейн. Наскоро той споделил, че чувал гласове, имал е и други проблеми с психологичното здраве. Според военните Кард бил сержант и експерт по доставяне с нефт в запаса на армията, който в никакъв случай не е взе участие в бойни дейности от включването си през 2002 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР