Първите полуфинали във второто издание на Лигата на конференциите ще

...
Първите полуфинали във второто издание на Лигата на конференциите ще
Коментари Харесай

Ще оправдаят ли Уест Хам и Фиорентина статута си на фаворити в 1/2-финалите на Лигата на конференциите?

Първите полуфинали във второто издание на Лигата на конференциите ще се изиграят довечера от 22:00 часа. Два от тимовете влизат като съществени любимци за класиране на финала, който ще се изиграе на 7 юни на " Фортуна Арена " в Прага. Това са британският Уест Хам и италианският Фиорентина. Дали те ще оправдаят този си статут и ще вземат комфортна преднина надлежно против АЗ Алкмаар и Базел преди реваншите след седмица?

Уест Хам се усеща на гребена на вълната преди семейството си на АЗ Алкмаар, откакто през уикенда победи Манчестър Юнайтед вкъщи и по този начин направи голяма крачка съм това да резервира мястото си Премиър лийкг. Тимът на Дейвид Мойс към този момент има седем точки задатък пред Лестър и Лийдс, тъй че би трябвало да стане знамение " чуковете " да изпаднат до края на сезона. В Европа лондончани играят доста мощно и нямат загуба в 12 следващи срещи. Отборът би трябвало обаче да покаже, че си е взел поука от предишния сезон, когато отпадна точно на полуфиналите в Лига Европа от Айнтрахт (Франкфурт), който след това завоюва трофея.

АЗ Алкмаар е финалист в шампионата за Купата на УЕФА от 1981 година, само че доближава до полуфинал в евротурнирите за първи път от сезон 2004/05. В Ередивизи отборът на Паскал Янсен сега е на четвърто място, като изостава единствено на две точки зад третия Аякс и има задатък от шест пункта пред Твенте. По пътя си към финала АЗ в профил Лацио, а по-късно се оправи и с Андерлехт след дузпи, което демонстрира, че нидерландският отбор не трябва да бъде подценяван.

В другия полуфинал Фиорентина приема Базел на " Артемио Франки ". Ла Виола доближи финалната четворка в европейски клубен шампионат за първи път от сезон 2014/15. За да стане това, в предишния кръг тимът в профил по трагичен метод Лех Познан. Фиорентина загуби единствено два от 12-те си мача в Лигата на конференциите през тази акция, като в интервала сред октомври и април записа серия от девет следващи победи в шампионата. В Серия " А " тимът се намира на осмо място, само че е на цели 12 точки от шестата позиция, тъй че Лигата на конференциите се оказва най-прекият път към присъединяване в евротурнирите и през идващия сезон.

В събота Фиорентина загуби от първенеца Наполи, което означаваше, че тимът на Винченцо Италиано остава с едвам една победа в последните си седем мача във всички шампионати.

Базел отстрани Ница с общ резултат 4:3 след продължения, с цел да стигне до полуфиналите. Швейцарският отбор трябваше да премине през три квалификационни кръга, с цел да се добере груповата фаза, като в последния от тях отстрани ЦСКА - София. В групите Базел загуби единствено един от шестте си мача. В локалното състезание обаче тимът не е нормалният фактор и сега заема едвам петата позиция във краткотрайното класиране.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР