Първите организирани туристи от Германия за сезон 2019 ще пристигнат

...
Първите организирани туристи от Германия за сезон 2019 ще пристигнат
Коментари Харесай

Първите немски туристи пристигат във Варна през март

Първите проведени туристи от Германия за сезон 2019 ще дойдат във Варна на 23-ти март. Групата ще посети морската столица за SPA, уелнес и медицински туризъм като програмата е съфинансирана от здравната каса на Германия. Това стана ясно по време на профилираната туристическа борса ITB в Берлин.

" Доброто съответствие сред цена и качество, както и съществуването на минерална вода, са измежду главните прерогативи, които притеглят германците, търсещи лечебни процедури. Немаловажен е и фактът, че градът ни предлага богат културен календар, който се цени високо от туристите ", разясниха хотелиери от Варна, участващи в ревюто. Според тях този тип стратегии са добър метод за удължение на туристическия сезон, защото последните проведени групи от Германия се чакат в края на месец октомври.

Ръст на полетите от основни пазари като Франция, Англия, Израел, Чехия, Турция, Дания и Литва чака Летище Варна през сезон 2019, заяви Димитър Биков, началник-отдел " Авиационен маркетинг " към летищния оператор " Фрапорт ". " Това значително ще компенсира понижения брой чартърни стратегии от Германия и Русия, туристите, от които се насочват към Турция и Египет ", сподели Биков. Той добави, че има повишен брой на целогодишни полети до Варна, дестинациите стават общо 16. " В края на миналата година нискотарифната компания WizAir разгласи базирането на втори аероплан във Варна, което разреши пускане на полети до Берлин, Кьолн, Хамбург, Копенхаген, Ливърпул и Париж. Заедно с дестинациите до Айндховен, Меминген, Дортмунд, Ларнака, Лондон, Тел Авив, Москва, Истанбул, Виена и София, Летище Варна се утвърждава като значим транспортен възел за целия район ", добави Димитър Биков. Според него тази наклонност е самобитен връх за варненското летище, който има директен резултат върху туристическия сектор
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР