Първите награди Златен глобус след избухването на скандала за сексуален

...
Първите награди Златен глобус след избухването на скандала за сексуален
Коментари Харесай

Силни послания от сцената на наградите Златен глобус

Първите награди " Златен глобус " след експлоадирането на абсурда за полов тормоз в Холивуд, предстоящо предминаха под знака на мощни послания. Темата за насилието беляза всички благодарствени речи на спечелилите, а присъстващите в залата всеобщо бяха пристигнали облечени в черно в символ на митинг.

Луково, Своге
 © Българска телеграфна агенция
Още преди началото на 75-ата гала по разпределяне на премиите " Златен глобус ", едно беше несъмнено - това е нощта, в която всички са единомислещи - краят на мълчанието е настъпил. Годината беляза Холувуд със сексскандал, който с резултата на доминото срина кариерата на десетки мъже, дръзнали да посегнат на дами. Кампаниите " Аз също " и " Времето изтече " в поддръжка на жертви на принуждение, беше съществена тематика във всички речи на сцената.

Никол Кидман е тазгодишната носителка на " Златен глобус " за най-хубава актриса в телевизионна продукция.

Никол Кидман, актриса: Героинята, която играя, е знак на това, за което всички приказваме сега - насилието. Надявам се и откровено имам вяра, че когато описваме всички тези истории, ще успеем да променим нещо.
Сред най-силните моменти на вечерта, беше речта на Опра Уинфри, която получи премия за повсеместен принос в развлекателната промишленост. Телевизионната легенда прикани всички дами да бъдат смели и да не мълчат за нещата, които им се случват.

Опра Уинфри, телевизионна водеща: Истината е най-силното ни оръжие. Гордея се и се въодушевявам от всички тези дами, които се почувстваха достъчно мощни, с цел да споделят своите истории. Тази година всички ние сме историята. Не става дума единствено за развлекателния бизнес - това е проблем, който е прочут на всички места - във всички култури, религии, визира всевъзможни работни места.
А другояче в листата на наградените са още мексиканският режисьор Гийермо дел Торо за кино лентата " Формата на водата ", английският артист Гари Олдман е отличен за най-хубава мъжка роля, а Джеймс Франко за най-хубав комедиен артист. Филмът с най-вече златни глобуси тази година, е сериалът " Големи дребни неистини ".

 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР