Първите, които ще пострадат от липсата на правителство и нови

...
Първите, които ще пострадат от липсата на правителство и нови
Коментари Харесай

Бойко Борисов за бюджета на държавата: Времето на популизма и празните приказки приключи


Първите, които ще пострадат от неналичието на държавно управление и нови задължения ще бъдат пенсионерите, добави водачът на ГЕРБ

„ Две години радостната компания на Промяната поръчваше и в този момент като пристигна сметката внезапно е безшумно. Предупреждавахме неведнъж през последните две години. Решения могат да бъдат открити, в случай че има огромно болшинство в Народното събрание “, съобщи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев във връзка прогнозните бюджетни планове, дадени от служебното държавно управление за недостиг от съвсем 12 милиарда лв..

Добрев сподели, че още преди година и половина от ГЕРБ и Бойко Борисов са предизвестили за задълженията и задлъжнялостта.  

Красимир Вълчев регистрира, че няма нито лев в допълнение за системата на висшето обучение, разноските за храна за детските градини не са обновени, като има и скрити дефицити, структурни проблеми и понижаване на разноските, които образуват Брутният вътрешен продукт. „ Може би министърът на образованието би трябвало да каже на учителите по какъв начин да учат децата да ядат по-малко в детските градини. Това е резултатът от популизма с безплатните детски градини “, съобщи Вълчев.

„ Имаме спор по логиката на самите закони, само че нямаме спор, че има потребност от постоянно Народно заседание и държавно управление. Изненадани сме, че на фона на тези тактики, които дружно чертаем, през днешния ден тематиката е другата. Отново нашите сътрудници от ПП-ДБ се връщат към мантрата за корупцията, че ГЕРБ би трябвало да се разграничава от някакви модели. А моделът е, че по времето на ГЕРБ бюджетът и финансите бяха постоянни, а за повече от две години се натрупаха недостиг и заеми “, съобщи Десислава Атанасова като регистрира, че оперативните стратегии са спрени, а средства от Плана за възобновяване се пренасочват към обществени заплащания. Атанасова напомни и думите на Асен Василев във връзка с учителите и чорапогащите им на дупки, като я съпостави с голямата дупка в бюджета.

„ Бяха упреквани от служебното държавно управление за числа, които споделиха, само че в този момент законът стои пред нас. Дългът ще стане 70 милиарда, а над 2 милиарда ще отидат за лихви в непознатите банки. Това споделям към всеки, който декларира, че желае да ръководи самичък. Честно беше през днешния ден ПП-ДБ да кажат с кого желаят да ръководят, а не да споделят - всички, тъй като това са „ Възраждане “, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и ние. В деня, в който президентът излезе с вдигнатия пестник, ние вкарахме страната в чакалнята на еврозоната с всички изпълнени критерии, а в този момент няма нито един “, съобщи Борисов. Той „ честити “ на Костадин Костадинов, тъй като с този бюджет и положение на финансите няма потребност от референдум, тъй като нямаме късмет скоро да влезем в еврозоната.

Лидерът на ГЕРБ запита при 3% недостиг да се каже от кое място ще се реже още, тъй като в този момент това е направено от обучение и инфраструктура, което е гръбнакът на стопанската система. Борисов предизвести за още клопки, които не са регистрирани в бюджета и даде за образец „ Чирен “ с нагнетен безценен природен газ, заемът от близо 500 милиона даден на „ Булгаргаз “, казусът с бюджетите на общините. „ 12 милиарда е дупката в бюджета и не виждам в него 50 милиарда вложения за мостове, автомагистрали, за Севера и Юга “, съобщи Борисов.

„ Има три решения и държа доста на сътрудниците от Политическа партия да кажат за кое са. Както ние се съгласихме, че правосъдната промяна е значима, без да сме видели последните две години да се е трансформирало нещо и поради противозаконните арести “: 

- Вдигане на налози, за което предупреждавах.

- Затягане на колона и запитвам Политическа партия кои 3.4% ще отрежат.

- Ако и това не се направи, кой поема отговорност - до година стават 30 млрд, а след това 70 милиарда

„ Затова се обръщам доброжелателно - дали ще се гласоподава таван на външния дълг, би трябвало ли да натиснем копчето и да отидем с нови 12 милиарда лева, нещо което ние постоянно сме отричали. Вместо да кажем, че в името на страната, поради безпощадните числа, понасяме пасивите и изваждаме страната от рецесията “, съобщи Борисов. 

„ Времето на популизма и празните приказки завърши. Или ще има храбри партии, които ще поддържат страната си, преди всичко ПП-ДБ, само че не изключвам „ Възраждане “, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ “, съобщи Борисов и даде образец, че при внасяне на идващ бюджет и искане за нови задължения или орязване на бюджета, едно държавно управление на малцинството не би могло да издържи.

„ Тезите или самичък, или с никой не върви при тези планове на бюджета “, съобщи Борисов и прикани и „ Възраждане “, които желаят третия мандат да кажат по какъв начин ще ръководят.

„ Първите, които ще пострадат от неналичието на държавно управление и нови задължения ще бъдат пенсионерите “, категорчиен беше водачът на ГЕРБ.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР