Първите две жалби за Златен век“ са постъпили в края

...
Първите две жалби за Златен век“ са постъпили в края
Коментари Харесай

Омбудсманът Мая Манолова: Първите две жалби за „Златен век“ са постъпили в края на 2017 г. и в резултат на това сме поискали пълна проверка

Първите две тъжби за „ Златен век “ са постъпили в края на 2017 година и вследствие на това сме поискали цялостна инспекция. Това сподели на брифинг в Народното събрание омбудсманът Мая Манолова, откакто внесе в Народното събрание Годишния отчет на институцията за 208 година, съобщи Агенция „ Фокус “.

„ С моя екип сме работили по 4 тъжби на цивилен комитети. Това са жалбите на инициативния комитет против построяването на 34-етажния „ Златен век “, 52-метровата постройка в кв. „ Витоша “, 55-етажния небостъргач „ Парадайс “ и 43- етажната постройка върху зелена повърхност в кв. „ Стрелбище “. Предизвикали сме голям брой инспекции по тези проблеми. Заради покачвания публичен интерес, обвързван със законността по построяването на 34-етажния „ Златен век “, в понеделник институцията на омбудсмана даде брифинг за подхванатите дейности по жалбата на жители. Тъй като явно някои политици и анализатори от почитател клуба на властта не са разбрали, през последните дни се вършат опити да се внуши, че никоя институция в България не си прави работата, в това число и омбудсманът. Това не е по този начин “, разяснява Манолова. По думите ѝ първите две тъжби за „ Златен век “ са постъпили в края на 2017 година „ В резултат на това сме поискали цялостна инспекция от кмета на Столична община, на регион „ Лозенец “ и от шефа на ДНСК. Кметът на Столична община ни дава отговор, че ще предприеме нужните дейности за инспекция на законността на строителните бумаги и след което ще ни осведоми за резултатите, което не е направено. Шефът на ДНСК ни осведоми за всички стъпки по подхванатите инспекции. Изводът му е, че при инспекцията не са открити нарушавания във връзка с законосъобразността на издадените строителни бумаги “, добави тя и посочи, че това е констатация от началото на 2018 година „ Няколко месеца покъсно сме сезирани от гражданския комитет за методическите инструкции. Получили сме отговор само от Министерство на околната среда и водите, които още веднъж настояват за направена инспекция, вследствие на която не се постанова осъществяване на оценка за влияние върху околната среда на тази 34-етажна постройка “, сподели още Мая Манолова. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР