Първите дипломати на Република България и Република Македония ще работят

...
Първите дипломати на Република България и Република Македония ще работят
Коментари Харесай

Захариева и Димитров: До края на годината Договорът за приятелство с Република Македония може да влезе в сила


Първите дипломати на Република България и Република Македония ще работят Договорът за другарство, добросъседство и съдействие да влезе в действие допустимо най-скоро

До края на годината Договорът за другарство с Република Македония може да влезе в действие. Това стана ясно по време на срещата на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева с министъра на външните работи на Република Македония Никола Димитров в Струмица. Двамата първи дипломати ще положат старания парламентите на двете страни допустимо най-бързо да ратифицират контракта.

Захариева и Димитров разговаряха в границите на взаимното съвещание на държавните управления на България и на Република Македония. “Поздравяваме българското държавно управление, че внесе ратификацията на контракта в Народното събрание. Надявам се до края на годината или при започване на идната и ние да го ратифицираме ”, сподели Никола Димитров. Той благодари на Захариева и за проведената от нея и шведската външна министърка Марго Валстрьом работна закуска в Брюксел, отдадена на Република Македония, която се организира преди седмица.

“Много се веселя, че нашите държавни управления се срещат през днешния ден в Струмица, тъй като от 18 години не сме имали междуправителствено съвещание, съобщи министър Захариева, представена от пресцентъра на Министерство на външните работи. Аз съм оптимист за европейската интеграция на Балканите след поддръжката от страна на Федерика Могерини и Жан-Клод Юнкер, които показаха района като един от най-важните цели на Европейска комисия, сподели още вицепремиерът.

Въпреки че договорът за другарство още не е влезнал в действие, България подхваща първи практични ограничения в поддръжка на Република Македония. Българското Министерство на външните работи финансира 6 плана на стойност 380 000 евро. Първият от тях е към този момент факт, доставка на автомобил на хора със специфични потребности.

Другите планове са отдадени на интеграцията на децата аутисти, за санирани на най-голямото учебно заведение в Скопие.

Двамата министри разискаха финансирането на кулоар номер 8 и другите планове за съгласуваност в района.

Захариева и Димитров подписаха в Струмица и Платформа за активизиране на съдействието сред двете външни министерства. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР