Първите чуждестранни туристи посетиха Укритието за наблюдение на птици в

...
Първите чуждестранни туристи посетиха Укритието за наблюдение на птици в
Коментари Харесай

Първите чуждестранни туристи посетиха укритието за наблюдение на птици на Атанасовско езеро

Първите задгранични туристи посетиха Укритието за наблюдаване на птици в Природен резерват " Атанасовско езеро ". Гостите са от Германия и пътуват за опознаване на влажните зони в България. Посетителите се любуваха на гледката към солниците и водоемите, в които се хранят разнообразни типове птици.

Тъй като не замръзва през зимата, Атанасовското езеро е място с интернационално значение за зимуващите водолюбиви птици. Всяка година то приютява ятата на белия ангъч, фиша, шилоопашата патица, зеленоглава патица, и къдроглавия пеликан. Срещат се още сива чапла, огромна бяла чапла, както и дребен корморан. По крайбрежията притичват Кривоклюн брегобегач, Голям зеленоног водобегач, Малък горски водобегач, бойник и други птици от сем. дъждосвирци. Сред многочислените ята на зимуващите огромни белочели гъски постоянно се следят сиви и червногуши гъски. Зимата езерото се оглася от красивата ария на огромния свирец. Имаме удоволствието и да се любуваме на редките посетители за страната ни - розови фламинги, които избраха да презимуват край езерото.

Уникалното птиче благосъстояние и красивата природа могат да трансфорат бургаските влажни зони в забавни места за туризъм. Влажните зони са извънредно благосъстояние, което го има на доста малко места в света и Бургас е един оазис на стотици типове птици, животни и растения.

2316 хиляди са туристите, посетили осведомителния център за 2017 година, за съпоставяне през същия интервал на 2016 година са 2281 броя.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР