Първите череши вече се продават по пазарите на страната, но

...
Първите череши вече се продават по пазарите на страната, но
Коментари Харесай

Черешки за по левче шашнаха мрежата

Първите череши към този момент се продават по пазарите на страната, само че цените на лакомството изненадаха.
Прочетете още
39 лв. струваше при започване на месец май кг български череши, а вносните - до 80 лв.. Това сподели инспекция по столичните пазари. Не бе по друга и обстановката по борсите в Пловдив, където кореспондент на  видя, че кг от вкусните плодове се продаваше за цели 75 лв., като по този начин 100 грама излизаше към 7,50 лева

На този декор някои търговци стигнаха и до неизмеримо решение, предопределено за тези, които желаят да опитат плодчетата преди покупка, или единствено да ги дегустират. Черешка за по левче се продава на пазар в Бургас. Това твърди жител, който споделя любопитна фотография в мрежата.

На нея виждаме апетитните червени плодове и записка с цената им. Килограм е стойност, която към този момент не ни шашка - 75 лв., само че изненадващото е, че има предложение за напълно минимални количества. Една испанска черешка се продава за едно левче.

" Да ви е сладко в Бургас ", пожелава къде на смешка, къде съществено Венелин К. Той обаче не разкрива по кое време е снимана " офертата ".

Припомняме, че от асоциацията на овощарите прогнозират по-ниски цени след средата на юни, когато се чака по-масово предложение на пазара.

Разходите за труд и по-скъпите препарати за отбрана тласкат цените нагоре, обясниха от асоциацията. Така ранните сортове родно производство се чака да стигнат до крайния клиент на цени сред 6-10 лв. за кг, а с всеобщото предложение цените евентуално ще паднат до 4-5 лв., предвиждат още от сектора.

Снимка: Венелин К.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР