Първите 2000 затворници от новия затвор в Салвадор, в който

...
Първите 2000 затворници от новия затвор в Салвадор, в който
Коментари Харесай

Нов затвор в Салвадор прие първите си затворници

Първите 2000 пандизчии от новия затвор в Салвадор , в който ще бъдат настанени над 40 000 обвинени гангстери, обект на " войната " на президента Найиб Букеле с престъпността, дойдоха в пандиза в петък, заяви Агенция Франс Прес.

Букеле заяви в Туитър, че " призори, в границите на една интервенция, прехвърлихме първите 2000 членове в Центъра за задържане на терористи (CECOT) " - който съгласно него е най-големият мегазатвор в Америка.

Букеле прибавя: " Това ще бъде техният нов дом , където ще живеят десетилетия наред, всички смесени, без да могат да нанасят повече щета на популацията ".

Президентът разгласява видеоклип, на който се виждат боси, татуирани мъже, облечени единствено в бели боксерки, наведени и с ръце зад бръснатите си глави.

Тук те са подредени компактно един до различен, като всеки от тях е седнал с краката си от двете страни на мъжа пред него, до момента в който въоръжени охранители с шлемове ги гледат.

" В килиите няма да има матраци ", съобщи пред публицисти началникът на пандиза, който носеше ски маска, с цел да отбрани самоличността си, при представянето на плана.

Въпреки че пандизът е оборудван със зали за хранене, зали за извършения и маси за тенис на маса, те са предопределени извънредно за прилагане от надзирателите.

Затворниците ще напущат килията единствено за правосъдни съвещания посредством видеоконферентна връзка или за наказване в изолационна килия без прозорци и осветяване.

Около 63 000 хипотетични членове на банди са събрани, откогато преди месеци Букеле разгласи изключително състояние, позволяващо арести без правосъдни заповеди в измъчваната от принуждение страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР