Първичното публично предлагане на компанията Син Карс Индъстри“ на Българската

...
Първичното публично предлагане на компанията Син Карс Индъстри“ на Българската
Коментари Харесай

Компания за електрически коли предизвика фурор на БФБ

Първичното обществено предложение на компанията „ Син Карс Индъстри “ на Българската фондова борса завърши извънредно сполучливо. Дружеството на бизнесмена Росен Даскалов, което възнамерява да създава и продава електрически коли, е привлякло по време на аукциона през днешния ден 3 пъти повече предложения, в сравнение с бяха оповестените за продажба акции, оповестиха от БФБ.

„ Пазарът даде зелена светлина за бъдещето на български електрически автомобили. Убедени сме, че beam e бързата писта за амбициозните и иновиращи компании в България ”, разяснява доцент доктор Маню Моравенов, изпълнителен шеф на Българска фондова борса.

БФБ позволи до търговия краткотрайна емисия акции, издадена от " Син Карс Индъстри " за реализиране на първично обществено предложение на до 2 милиона елементарни безналични акции. Номиналната стойност на една акция е 1.00 /един/ лев.

Това е второто, извънредно сполучливо IPO на пазара за напредък на дребни и междинни компании beam на Българска фондова борса. През януари 2021 година компанията за биометрични системи за достъп „ Биодит “ притегли 2,6 пъти повече предложения от вложители, в сравнение с бяха препоръчаните акции.

Пазарът за набиране на финансиране за дребни и междинни компании BEAM е желан, защото при него фирмите могат да наберат до 6 млн. лева от вложители, без преди този момент техният проспект да минава през утвърждение от страна на Комисията за финансов контрол. Именно отрицание от страна на КФН беше причина „ Биодит “ да не успее с първия си опит да се листне на БФБ. Проспектът беше отритнат, тъй като съгласно КФН оценката на патентите на софтуерната компания е била повишена. Във втория опит за IPO на „ Биодит “ обаче вложителите ясно демонстрираха, че не споделят това мнение на надзора и поддържаха мощно компанията.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР