Първи търговец обяви цени в евро. Той е от Благоевград

...
Първи търговец обяви цени в евро. Той е от Благоевград
Коментари Харесай

Баничките в Благоевград вече са в евро 


Първи търговец разгласи цени в евро. Той е от Благоевград и е прочут като царя на баничките в града. Оказва се, че неговите закуски освен няма да нарастнат, а може и да поевтинеят. Детайли към прекосяването в евро сигурно ще изникват и тъкмо за тях разговаряхме с предприемача от Благоевград Димитър Бакалов, който от години се занимава с хлебопроизводство и със закуски. Той изрази любопитно терзание, обвързвано с рестото в евроцентове, защото съгласно него първоначално мъчно ще се връща евро в евроцентове, защото надали всички обекти ще разполагат с задоволително монети.

Екип на NOVA посети сладкарница на Димитър Бакалов. Отсега той предвижда, че в първите месеци след приемането на еврото, хората ще заплащат с кръгли суми и няма да разполагат с задоволително евроцентове в себе си, с цел да дават точни пари. И по този начин се прокрадва опцията баничката в евро да стане по-евтина от баничката в левове.

" Ние ще закръглим – вместо да е 2 лв. и 1 евроцентче, ще бъде 2 лв. баничката, без единия евроцент. Което ще е постоянно в ущърб на компаниите, освен на моята, на всички компании, които ще вършат закръгляванията. Би трябвало да е по този начин, тъй като няма да можем - изключително първоначално да имат банките да дадат на всички обекти евроцентове ", твърди Димитър Бакалов, притежател ан сладкарница.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР