Първи случай на свински грип е установен в Русе. Пандемичният

...
Първи случай на свински грип е установен в Русе. Пандемичният
Коментари Харесай

Свински грип прати в болница жена от Русе

Първи случай на свински грип е открит в Русе. Пандемичният вирус А – H1N1е потвърден при 49-годишна жена, настанена за лекуване в русенската белодробна болница, съобщи.

Пробите, изпратени в София, са доказани от референтната лаборатория в Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Пациентката е постъпила в понеделник по обед в тубдиспансера. Поради тежкото й положение – прогресивно влошаваща се дихателна непълнота, се е наложило да бъде преведена в интензивно лечебно поделение на УМБАЛ-Русе, изясни шефът на белодробната болница доктор Светослав Дачев.

„ След три денонощия лекуване там тя е в по-добро положение, върната е при нас, като грижите във връзка с затрудненията от грипния вирус не престават. Прилагаме оптималната терапия, защото тя е с една тежка пневмония, която към момента не е ясно дали усложнена от грипа или е негово разследване “, сподели още доктор Дачев. Въпреки подобрението, дамата към момента е в тежко положение и лекарите се въздържат от прогнози. Те напомнят, че свинският грип е доста подъл и може да има съдбовен излаз.

„ Когато стане въпрос за свински грип, би трябвало да бъдем доста деликатни, лечението да е оптималната, наблюдението да е оптимално, вероятни са непредвидени незабавни затруднения, част от които могат да са съдбовни “, разяснява доктор Дачев.

Той поучава хората да се вземат бързи ограничения против недоволствата, тъй като при започване на разболяването никой не знае от какво тъкмо е болен.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР