Първи случай на новия коронавирус в Асеновград. Мъж на 49

...
Първи случай на новия коронавирус в Асеновград. Мъж на 49
Коментари Харесай

COVID-19 стъпи и в Асеновград

Първи случай на новия ковид в Асеновград. Мъж на 49 година от града е признат със признаци на бронхопневмовия и температура. Напарвен му е бърз тест, който се е оказал негативен. Изследването с PCR е удостоверило съществуването на ковид COVID-19.
Асеновградчанинът е в положително положение. Настанен е в новото поделение на МБАЛ - Асеновград. Още през цялото време е бил изолиран от останалите пациенти. Към днешна дата температурата му е намалена до естествената.
По непотвърдена информация, работи в пловдивска компания. Извършва се епидемиологично изследване.
" За първи път, от началото на пандемията, в област Пловдив имаме 13 нови случая на болни от ковид. Усложнява се епидемиологичната обстановка, което още един път би трябвало да ни накара да се замислим и да съблюдаваме напътствията на здравните управляващи. За първи път имаме заболели и в 2 нови общини - Асеновград и Брезово. Взети са всички нужни противоепидемични ограничения. Общо от РЗИ са направени над 40 наставления, не престават изследванията за контактни лица ", заяви регионалният шеф и ръководител на Областния действен щаб в Пловдив Дани Каназирева.
Към днешна дата общият брой на пациентите с COVID-19, поданици на пловдивска област, е 163. От тях в общините: Пловдив – 95, Карлово – 3, Кричим – 4, Хисар – 2, Родопи – 35, Стамболийски – 6, Калояново – 1, Перущица – 11, Раковски – 3, Марица -1, Асеновград -1, Брезово - 1. Случаите от през днешния ден са 13, като 3 от тях са приети в болница. Жена на 45 година от село Белащица, настанена в МБАЛ " Свети Иван Рилски " - Пловдив. Жена на 57 година от същото обитаемо място, доктор в МТБ Пловдив. На домашно лекуване е. В болничното заведение е подхванато всичко належащо. За 72 часа се затварят 2 отделения за стерилизация. Контактният личен състав се изследва. 2-те пациентки са майка и щерка. Жена на 28 година от Брезово. Живее и работи в Пловдив - готвач в ДГ " Щастливо детство ". Взети са проби за проучване на 11 души от личния състав. Всички са негативни. Нямала е контакт с децата. Под карантина в Пловдив е. Мъж на 34 година от Пловдив. Служител в райнното отделение на пожарната в регион " Тракия ". В дома си е. Контактните лица са изследвани и са се самоизолирали. Мъж на 87 година от Пловдив. Хоспитализиран е в Инфекциозна клиника на УМБАЛ " Свети Георги ". Мъж на 49 година от Асеновград - приет в болница в МБАЛ - Асеновград. Жена на 69 година от Кричим. Работи в шивашка компания, само че последно е била на работа на 15.06.20 година, което лимитира риска за останалите служащи. На домашно лекуване е. Жена на 61 година от Пловдив. Работи във компания в село Костиево. На домашно лекуване е. Жена на 38 година от Пловдив и сина й - на 9 година И двамата са на домашно лекуване. Мъж на 36 година от Пловдив. В дома си е. Мъж на 20 година от Пловдив, работи в Пазарджик. На домашно лекуване е също. Жена на 57 година от Пловдив. В дома си е под карантина.
Оздравелите пациенти са 95, а на домашно лекуване са 44.  От всички доказани случаи досега, 20 са инфектираните медицински лица, от които 16 са излекувани. От тях 4-ма - двама лекари и 2 санитарки - са на домашно лекуване. Към момента са приети в болница 20 лица. Свободните кревати за COVID-19 в УМБАЛ „ Свети Георги “ са 45, плюс 5 интензивни. " Следим обстановката доста деликатно. В непрекъсната връзка сме с всички институции. В понеделник привиквам всички лечебни заведения за разбор и съответни превантивни решения “, заключи регионалният шеф Дани Каназирева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР