Първи случай на морбили от десет месеца насам е регистриран

...
Първи случай на морбили от десет месеца насам е регистриран
Коментари Харесай

Първи случай на морбили при 15-годишно дете в Сърбия

Първи случай на морбили от 10 месеца насам е регистриран в Белград, Сърбия, заяви сръбската национална телевизия РТС.
Прочетете още
„ Докладвано бе от Института „ Торлак " през вчерашния ден следобяд, че е доказан случай на дребна шарка (морбили). Става въпрос за дете на 14 години, което не е имунизирано с МПР (морбили, паротит и рубеола) ваксина ", уточни през днешния ден в утринния блок на РТС епидемиологът Ивана Бегович Лазаревич.

Това е първият случай на морбили от 10 месеца насам в Сърбия. Министерството на здравеопазването прикани родителите да запишат час на децата си за имунизация с тривалентната МПР ваксина.

„ В случай на температура над 38,5 градуса, както и появяването на червени петна по тялото, придружени с хрема и зачервени очи, би трябвало да се явите при доктор ", написа в известие на сръбското Министерство на здравеопазването.

Бегович Лазаревич напомни, че единствено през януари са регистрирани и над 50 случая на коклюш в страната. В края на януари четири бебета починаха от коклюш в Белград, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ваксинацията не е единствено персонална, само че и групова отговорност на родителите, които отсрочват или не желаят да имунизират децата си, акцентира Бегович Лазаревич.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР