Първата ваксина на Pfizer ("Пфайзер") ще пристигне у нас преди

...
Първата ваксина на Pfizer ("Пфайзер") ще пристигне у нас преди
Коментари Харесай

125 хил. дози от ваксината на Pfizer срещу COVID-19 пристигат у нас до Нова година

Първата ваксина на Pfizer ( "Пфайзер ") ще дойде у нас преди Нова година или при започване на идната. Първо ще получим 125 хиляди дози, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на днешното работно заседание, свикано от министър-председателя Бойко Борисов с членове на държавното управление.
"В момента сътворяваме имунизационния проект ", заяви още проф. Ангелов. И посочи, че имунизацията ще е безвъзмездна и ще се слага на тези, които безусловно непринудено пожелаят, посочи министърът.
Той акцентира, че след въвеждането на разширените противоепидемични ограничения, за миналите 7 дни излекуваните от COVID-19 са 12 070. Ангелов заяви още, че София излиза от областите с най-висока заболеваемост – с по 1000 случаи на 100 000 души население. В тази група остават единствено Габрово и Кюстендил. Наблюдава се и понижаване на натиска върху здравната система, който в столицата той бе много сериозен.
В народен проект е обезпечена цялостна обезпеченост с персонални защитни средства, дезинфектанти и лекарства като ремдесивир е налице за всеки нуждаещ се български пациенти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР