Първата в света ваксина за животни срещу коронавирус регистрира Русия.

...
Първата в света ваксина за животни срещу коронавирус регистрира Русия.
Коментари Харесай

Регистрираха първата ваксина срещу коронавирус за животни

Първата в света ваксина за животни против ковид записва Русия. Тя е създадена от учени от Росселхознадзор. „ Това е първият и единствен към този момент в света профилактичен препарат против ковид при животни”,съобщиха от ведомството. Масовото му произвеждане може да бъде пуснато още през април.

Тестването на имунизацията е почнало още през октомври 2020 година върху кучета, котки, лисици и други животни. „ На база резултатите от тестванията може да бъде направено умозаключение, че имунизацията е безвредна и е с висока имунна интензивност, като се има поради, че в 100% от случаите животните са произвели антитела”, разясняват експерти. Учените не престават да наблюдават какъв брой време след слагането на имунизацията животните резервират създадените антитела. „ Към днешна дата този интервал не е по-малък от 6 месеца”, допълват те.

Интерес към съветската създава демонстрират и редица други страни, измежду които Гърция, Полша, Австрия, Съединени американски щати, Канада и Сингапур. „ Във връзка с регистрирането на болни от ковид животни в редица страни може да бъде предоставена на търговски структури в Гърция, Полша и Австрия. Интересът към " Карнивак-Ков " демонстрират и Съединени американски щати, Канада и Сингапур”, допълват учените, създали препарата.

Ваксината е от изключително значение, доколкото, както означи и Световната организация по запазване здравето на животните, някои типове животни са възприемчиви към ковид. Регистрирани са случаи в редица страни. Така да вземем за пример, предходната седмица е получена информация за заразяването на три домашни любимци в Мексико и един в Италия.

Официални източници в Аржентина също записаха болестта измежду 4 кучета и котки. Също по този начин през предходната година беше записано всеобщо заболяване във ферми за норки в Дания. В резултат управляващите взеха решение за всеобщо заличаване на тези животни. Към днешна дата има два случая на инфектирани животни в Русия – две котки в Москва и Тюмен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР