Първата в света авиокомпания за товарни дронове с лиценз да

...
Първата в света авиокомпания за товарни дронове с лиценз да
Коментари Харесай

Признаха Dronamics за авиокомпания: Как ще наричат българските дронове в небесата?

Първата в света самолетна компания за товарни дронове с лиценз да оперира в Европа Dronamics,, че е получила обозначителни кодове от Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) и от Международната организация за гражданска авиация (ICAO). Dronamics е първата самолетна компания за товарни дронове, която получава тези кодове, което й дава самопризнание наедно с други интернационалните самолетни компании.

Dronamics получи кода за обозначаване на IATA " OY ", дружно със счетоводния префикс " 651 ". Кодовете на IATA играят значима роля в авиационната промишленост. Те служат като идентификатори за самолетните компании, техните дестинации и документите за товара. Тези кодове разрешават на Dronamics да бъде публично приета като самолетна компания, поддържайки търговски съглашения с други превозвачи на IATA, улеснявайки връзките със спедиторите.

Двубуквеният код на IATA на самолетната компания " OY " ще се употребява означение на полетите както за постоянни, по този начин и за нередовни полети, осигурявайки стандартизирана идентификация в своите интервенции. Освен това счетоводният префикс на самолетната компания " 651 " дава на Dronamics опцията да издава въздушни товарителници (AWB), улеснявайки безпроблемното качване на товара в границите на неговата мрежа.
 Dronamics подвигна безпилотен товарен аероплан в небето
Българска компания подвигна в небето безпилотен товарен аероплан

Амбицията на екипа е да промени логистиката в световен мащаб

В допълнение към кодовете на IATA, Dronamics също по този начин получи кодовете за обозначаване на ICAO, в допълнение затвърждавайки наличието си в световната авиационна общественост.Тези кодове се употребяват от водачи и ръководители на въздушно придвижване по целия свят за означение на полета във въздушното пространство, връзката с контрола на въздушното придвижване и разпространяването на значима информация посредством NOTAM (Известие за въздушни мисии). Полетните номера на Dronamics ще стартират с 3-буквеното означение DXE, а тяхната позивна ще бъде " Черен лебед ". 

" Да станем първата самолетна компания за карго дронове с обозначителни кодове на IATA и ICAO е доказателство за пионерския дух на Dronamics и нашата визия за по-бързи, по-евтини и екологични въздушни товари за всички, на всички места. Това самопризнание от водещата авиационна общественост затвърждава позицията ни по отношение на карта на интернационалната авиация ", каза Свилен Рангелов, съосновател и изпълнителен шеф на Dronamics.

Чрез обезпечаване на кодовете за обозначаване на IATA и ICAO, Dronamics затвърди позицията си на първата в света самолетна компания за товарни дронове. Това ускорява уговорката на Dronamics за иновация на въздушния карго със своята дрон технология и отваря нови пътища за съдействие, напредък и интеграция в световната авиационна екосистема.
 Българските дронове над небето на Европа: Dronamics и Quickstep подписаха контракт за произвеждане
Българските дронове над небето на Европа: Dronamics подписа контракт за произвеждане с австралийска компания

Търговските полети на компанията са планувани за тази година

Dronamics е първата в света самолетна компания за товарни дронове. Като водещ разработчик и оператор на огромни дронове с огромен обхват, основани особено за товари, неговият флагман Black Swan е в положение да носи 350 kg (770 lb) на разстояние до 2500 km (1550 мили) до 80% по-бързо, 50% по-евтино и с до 60% по-ниски излъчвания от различните типове превоз, в това число въздушен превоз. Тази потвърдена технология разрешава доставка в същия ден на доста дълги дистанции за разнообразни промишлености: от фармацевтична до хранителна, от електронна търговия до аварийни елементи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР