Първата в България карта на класните стаи на открито са

...
Първата в България карта на класните стаи на открито са
Коментари Харесай

Създават първата карта на класните стаи на открито в страната

Първата в България карта на класните стаи навън са се заели да създадат от Сдружението „ Безопасни детски площадки “ . До 11 март 2022 година всеки може да номинира в онлайн , открити класни стаи, които се намират в детски градини, учебни заведения или в други обществени пространства.
„ Добрата вест е, че класни стаи навън има на всички места, освен в столицата, освен в огромните градове, има и в дребните градчета. Смятаме, че сме уловили момента да съберем на едно място класните стаи навън в България в една платформа и една карта, която да помогне на учителите да влязат във връзка едни с други, а за родителите, в бъдеще, да бъде един от критериите да изберат учебно заведение за своите деца “, описа в ефира на Радио София Мая Цанева от Сдружение „ Безопасни детски площадки “.
По думите й, е значим моделът за учене навън , както и да са ясни местата, на които има класни стаи на открито, с цел да могат да се употребяват.
Чрез плана ще бъдат проучени и положителните практики за потреблението на класни стаи навън, а календар ще демонстрира събития, които учебните заведения провеждат на тези места.
Идеята ще бъде осъществена посредством плана „ София учи навън “ , който е финансиран от Програмата „ Европа “ на Столичната община, в партньорство с регион „ Подуяне “.
Мая Цанева добави, че сега е стартирал план за създаване на класна стая навън в столичното в 42-о ОУ „ Хаджи Димитър “.
Подробности можете да чуете в звуковия файл
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР