Първата стратегия за финансова грамотност на България е много качествен

...
Първата стратегия за финансова грамотност на България е много качествен
Коментари Харесай

Ева Майдел: България вече има качествена стратегия за финансова грамотност

Първата тактика за финансова просветеност на България е доста първокласен документ, който ще способства за възстановяване на знанията на българите по финансови въпроси като ръководство на персонален и фамилен бюджет, спестявания, заеми и други, с които се сблъскваме всекидневно. В Европа и съответно в България, където демографската обстановка от ден на ден притиска пенсионата и здравната система, а рецесията върна стопанската система обратно сензитивно, не можем да си позволим да преглеждаме финансовата просветеност единствено като персонална отговорност. Ако не повишим качеството на финансовите решения на обществото, мъчно ще имаме висок стандарт на живот и в бъдеще.

Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел  Ева Майдел Ева Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по на 11 януари 2021 година по време на полемика за разискване на плана на тактика за финансова просветеност на България. Документът е разполагаем за обществено разискване до 21 януари тази година на онлайн портала за публични съвещания на Министерски съвет.

„ За хората, които към този момент са отвън просветителната система, информация за финансови феномени е най-ефективно да идва в моменти и тук-там, на които се взимат съответните решения. Затова частният бранш има основна роля. Стратегията планува съгласуваност и стимулация на напъните на бизнеса да дава бърза и справедлива информация за финансови услуги и артикули “, добави Ева Майдел  Ева Майдел Ева Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по.

Българският евродепутат разяснява, че е нужна мощна и дълготрайна връзка на инструментите, които ще бъдат разполагаем на жители и организации. Ключов е таргетираният метод. Всяка група от обществото би трябвало да получи информация по най-ефективния и елементарно схватлив за нея метод - обществените медии и интернет, обичайни медии, профилирани хартиени издания и впрочем.

Проучване на Организацията за икономическо сътрудничество и раз от 2020 година за финансова просветеност на жителите в Югоизточна Европа демонстрира, че българите се оправят добре с краткосрочното ръководство и контрола върху финансите си, само че са под междинното за района във връзка с дълготрайното обмисляне. Около 78.6% от българите разчитат на страната за приходи по време на пенсионния си интервал.

Алтернативите, употребявани за икономисване у нас са най-много в наличност или в банков депозит. Има съществени разлики сред обособените публични групи.

С най-нисък общ резултат за равнище на финансова просветеност са младежите под 30-годишна възраст– 53%. Населението сред 30 и 60 години имат междинен резулат от 61%, а най-възрастните - 57%. Онлайн събитието се провежда от Българската финтек асоциация в партньорство с Министерство на финансите, Министерство на образованието и науката и поддръжката на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР